Code: BRC1050F
Description: Meat, veal, raw (average of 8 breeds), BrazilBos taurus << Carne, novilho, crua (média de 8 raças), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ442-----Calculado
Energykcal104-----Calculado
Moistureg74,30,5473,575,181820,1821,1822,1823Analítico
Total carbohydratesg0,00-----Calculado
Available carbohydratesg0,00-----Calculado
Proteinsg22,51,2221,424,081820,1821,1822,1823Calculado
Lipidsg1,640,850,502,6581820,1821,1822,1823Analítico
Fiberg0,00-----Assumido
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg2,881,501,014,0081820,1821,1822,1823Analítico
Cholesterolmg50,3----1820Atribuído
Total saturated fatty acidsg0,850,450,291,418-Assumido
Total monounsaturated fatty acidsg0,550,330,211,0681823Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,090,110,000,2581823Analítico
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg3,72----1742Atribuído
Ironmg0,27----1742Atribuído
Sodiummg27,1----1742Atribuído
Magnesiummg8,80----1742Atribuído
Phosphormg74,5----1742Atribuído
Potassiummg117----1742Atribuído
Zincmg0,92----1742Atribuído
Coppermg0,04----1742Atribuído
Seleniummcg2,95----1742Atribuído
Vitamin AmcgNA------
Vitamin AmcgNA------
Vitamin DmcgNA------
Alpha-tocopherol (vitamin E)mgNA------
Thiaminemg0,03----1742Atribuído
Riboflavinmg0,11----1742Atribuído
Niacinmg3,04----1742Atribuído
Pyridoxine (B6)mg0,18----1742Atribuído
Cobalamin (B12) mcg0,45----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,00----1742Atribuído
Folatemcg4,74----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing22,51,2221,424,081820,1821,1822,1823Analítico

Data source:

1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1820 - Arboitte MZ, Brondani IL, Deschamps FC, et al. Qualidade da carne do músculo longissimus dorsi de novilhos superjovens Aberdeen Angus de biótipo pequeno e médio abatidos com o mesmo estágio de acabamento na carcaça. Acta Sci - Anim Sci. 2011; 33(2): 191-8.
1821 - Climaco SM, Ribeiro ELA, Mizubuti IY, et al. Características de carcaça e qualidade da carne de bovinos de corte de quatro grupos genéticos terminados em confinamento. R Bras Zootec. 2011; 40(12): 2791-8.
1822 - Pires ISC, Rosado GP, Costa NMB, et al. Composição centesimal e perfil de ácidos graxos da carne de novilho precoce alimentado com lipídios protegidos. Ciênc Tecnol Aliment. 2008; 28(supl 1): 178-83.
1823 - Sargentini C, Tocci R, Bonelli A, Rondina D. Análise de componentes principais na composição de ácidos graxos da carne provenientes de vitelos, novilhos e touros da raça Maremmana abatidos em idades diferentes. Cienc Rural. 2021; 51: e20200875.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).