Code: BRC1006F
Description: Meat, frog, thigh and back, raw, BrazilRana catesbeiana << Carne, rã, coxa e dorso, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ347-----Calculado
Energykcal82-----Calculado
Moistureg77,33,9172,882,161784,1789,1814Analítico
Total carbohydratesg2,25-----Calculado
Available carbohydratesg0,00-----Calculado
Proteinsg18,15,0911,124,061784,1789,1814Calculado
Lipidsg1,090,810,162,0961784,1789,1814Analítico
Fiberg0,00-----Assumido
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,290,510,832,2161784,1789,1814Analítico
Cholesterolmg181----1742Atribuído
Total saturated fatty acidsg0,28----1742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,19----1742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,37----1742Atribuído
Trans fatty acidsgNA------
Calciummg1182250,0545641784,1789Analítico
Ironmg1,100,52--21784Atribuído
Sodiummg72,8----1742Atribuído
Magnesiummg25,1----1742Atribuído
Phosphormg184----1742Atribuído
Potassiummg357----1742Atribuído
Zincmg1,26----1742Atribuído
Coppermg0,31----1742Atribuído
Seleniummcg17,7----1742Atribuído
Vitamin AmcgNA------
Vitamin Amcg54,3----1742Atribuído
Vitamin Dmcg0,72----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg3,62----1742Atribuído
Thiaminemg0,18----1742Atribuído
Riboflavinmg0,31----1742Atribuído
Niacinmg1,51----1742Atribuído
Pyridoxine (B6)mg0,15----1742Atribuído
Cobalamin (B12) mcg0,50----1742Atribuído
Vitamin Cmg------Assumido
Folatemcg18,8----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing18,15,0911,124,061784,1789,1814Analítico

Data source:

1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1784 - Mello SCRP, Silva LE, Mano S, et al. Avaliação bacteriológica e físico-química das carnes do dorso e coxa de rã (Rana catesbeiana) processadas em matadouro comercial Rev Bras Cienc Vet. 2006; 13(3): 151-4.
1789 - Oliveira MJM. Processamento do Pirarucu (Arapaima gigas, SCHINZ 1822) procedente da reserva extrativista Auati-Paraná, Município de Fonte Boa - AM [dissertação]. 82 p. Manaus: Universidade Federal do Amazonas. 2011.
1814 - NascimentoLS, Dias GEA, Seixas Filho JT. Rendimento de carcaça de machos e fêmeas da rã-touro em diferentes sistemas de recria e em faz e reprodutiva. Rev Bras Agropec Sust (RBAS). 2019; 9(3): 102-9.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).