Code: BRC1003F
Description: Meat, chicken, neck, boneless, skinless, raw, BrazilGallus gallus domesticus << Carne, frango, pescoço, s/ osso, s/ pele, cru, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 918 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 221 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 67,7 | 1,73 | 66,6 | 70,4 | 4 | 1812 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 12,4 | 0,61 | 11,9 | 13,2 | 4 | 1812 | Calculado |
Lipids | g | 19,1 | 2,52 | 15,9 | 21,4 | 4 | 1812 | Analítico |
Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 0,80 | 0,11 | 0,71 | 0,98 | 4 | 1812 | Analítico |
Cholesterol | mg | 180 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Total saturated fatty acids | g | 4,90 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Total monounsaturated fatty acids | g | 5,95 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 4,75 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Trans fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Calcium | mg | 104 | 56,0 | 49,3 | 165 | 4 | 1812 | Analítico |
Iron | mg | 2,90 | 0,90 | 2,00 | 3,90 | 4 | 1812 | Analítico |
Sodium | mg | 91,0 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Magnesium | mg | 17,9 | 5,10 | 12,0 | 22,2 | 4 | 1812 | Analítico |
Phosphor | mg | 184 | 33,0 | 134 | 202 | 4 | 1812 | Analítico |
Potassium | mg | 196 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Zinc | mg | 1,80 | 0,80 | 1,40 | 2,10 | 4 | 1812 | Analítico |
Copper | mg | 0,12 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Selenium | mcg | 15,2 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Vitamin A | mcg | 95,8 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin D | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
Thiamine | mg | 0,06 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Riboflavin | mg | 0,26 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Niacin | mg | 4,63 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Pyridoxine (B6) | mg | 0,33 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,36 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin C | mg | - | - | - | - | - | - | Assumido |
Folate | mcg | 8,98 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Animal protein | g | 12,4 | 0,61 | 11,9 | 13,2 | 4 | 1812 | Analítico |
Data source:
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/1812 - Amaral Mello MRP, Moita Neto JM, Torres EAFS. Application of multivariate analysis to the study of mechanically deboned chicken meat (MDCM). Int Food Res J. 2017; 24(3): 1102-9.
