Code: BRC1002F
Description: Meat, chicken, neck, boneless, with skin, raw, BrazilGallus gallus domesticus << Carne, frango, pescoço, s/ osso, c/ pele, cru, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 926 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 223 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 67,6 | 2,06 | 65,7 | 70,6 | 4 | 1812 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 12,1 | 1,14 | 11,0 | 13,3 | 4 | 1812 | Calculado |
Lipids | g | 19,5 | 0,87 | 18,6 | 20,7 | 4 | 1812 | Analítico |
Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 0,80 | 0,20 | 0,68 | 1,05 | 4 | 1812 | Analítico |
Cholesterol | mg | 73,6 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Total saturated fatty acids | g | 5,41 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Total monounsaturated fatty acids | g | 0,79 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 4,23 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
Calcium | mg | 92,1 | 60,8 | 39,2 | 171 | 4 | 1812 | Analítico |
Iron | mg | 2,80 | 0,60 | 2,20 | 3,40 | 4 | 1812 | Analítico |
Sodium | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
Magnesium | mg | 16,4 | 4,70 | 11,2 | 21,9 | 4 | 1812 | Analítico |
Phosphor | mg | 176 | 41,1 | 129 | 229 | 4 | 1812 | Analítico |
Potassium | mg | 110 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Zinc | mg | 1,90 | 0,60 | 1,40 | 2,80 | 4 | 1812 | Analítico |
Copper | mg | 0,07 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Selenium | mcg | 9,71 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Vitamin A | mcg | 48,4 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin D | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 5,41 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | 0,04 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Riboflavin | mg | 0,16 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Niacin | mg | 2,92 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Pyridoxine (B6) | mg | 0,14 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,21 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Folate | mcg | 4,05 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Calculado |
Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Animal protein | g | 12,1 | 1,14 | 11,0 | 13,3 | 4 | 1812 | Analítico |
Data source:
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/1812 - Amaral Mello MRP, Moita Neto JM, Torres EAFS. Application of multivariate analysis to the study of mechanically deboned chicken meat (MDCM). Int Food Res J. 2017; 24(3): 1102-9.
