Code: BRC0158F
Description: Meat, pork, top loin, raw, BrazilSus ssp. << Carne, porco, bisteca, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 632 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 150 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 70,3 | - | 67,7 | 72,9 | 2 | 228,1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 21,2 | - | 20,4 | 21,5 | 2 | 228,1681 | Calculado |
Lipids | g | 7,34 | - | 5,66 | 8,02 | 2 | 228,1681 | Analítico |
Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 1,15 | - | 1,00 | 1,30 | 2 | 228,1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 48,1 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total saturated fatty acids | g | 2,69 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total monounsaturated fatty acids | g | 3,03 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 1,02 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Trans fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Calcium | mg | 6,11 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Iron | mg | 0,53 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Sodium | mg | 54,3 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 24,1 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 195 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Potassium | mg | 334 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Zinc | mg | 1,43 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Copper | mg | 0,07 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Vitamin A | mcg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Vitamin A | mcg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Vitamin D | mcg | 0,39 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,13 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | 0,90 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | 2,65 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,54 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Folate | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Animal protein | g | 20,9 | - | 20,4 | 21,5 | 2 | 228,1681 | Analítico |
Data source:
228 - Torres EAFS, Campos NC, Duarte GML, et al. Composição centesimal e valor calórico de alimentos de origem animal. Ciênc Tecnol Aliment. 2000; 20(2): 145-50.1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
