Code: BRC0136F
Description: Meat, lamb, raw (average of several cuts), BrazilOvis aries << Carne, ovino, cordeiro, crua (média de diferentes cortes), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ471-----Calculado
Energykcal111-----Calculado
Moistureg74,8---1451Analítico
Total carbohydratesg0,00-----Calculado
Available carbohydratesg0,00-----Calculado
Proteinsg21,01,2120,023,15451,1036Calculado
Lipidsg3,081,012,164,504205Analítico
Fiberg0,00-----Assumido
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,11---1451Analítico
Cholesterolmg38,1----1742Atribuído
Total saturated fatty acidsg1,10----1742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg1,24----1742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,28----1742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00----1742Atribuído
Calciummg6,652,724,2210,54451,1036Atribuído
Ironmg2,700,541,913,104451,1036Atribuído
Sodiummg63,16,6853,267,54451,1036Atribuído
Magnesiummg24,7----1742Atribuído
Phosphormg179----1742Atribuído
Potassiummg265----1742Atribuído
Zincmg3,85----1742Atribuído
CoppermgNA------
SeleniummcgNA------
Vitamin Amcg0,00----1742Atribuído
Vitamin Amcg0,00----1742Atribuído
Vitamin Dmcg0,00----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,12----1742Atribuído
Thiaminemg0,12----1742Atribuído
Riboflavinmg0,22----1742Atribuído
Niacinmg5,69----1742Atribuído
Pyridoxine (B6)mg0,15----1742Atribuído
Cobalamin (B12) mcg2,48----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,00----1742Assumido
FolatemcgNA------
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing21,01,2120,023,15451,1036Analítico

Data source:

205 - Marto MHC, Moraes MAC. Caracterização da carne de coelho da raça selecta e estudo de preferência. In: IV Congresso Nacional da SBCTA. Resumos dos trabalhos. 1994; São Paulo.
451 - Zeola NMBL, Sobrinho AGS, Neto SG, Marques CAT. Composição centesimal da carne de cordeiros submetidos a dietas com diferentes teores de concentrado. Cienc Rural. 2004; 34(1): 253-7.
1036 - Pinheiro RSB, Sobrinho AGC, Souza HBA, Yamamoto SM. Informações nutricionais de carnes ovinas em rótulos comerciais, comparativamente às obtidas em análises laboratoriais. Ciênc Tecnol Aliment. 2007; 27(2): 376-81.
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).