Code: BRC0133F
Description: Meat, chicken, breast, without skin, raw, BrazilGallus gallus << Carne, frango, peito, s/ pele, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ443-----Calculado
Energykcal105-----Calculado
Moistureg75,61,0773,875,93228,338,1681Analítico
Total carbohydratesg0,00-----Assumido
Available carbohydratesg0,00-----Assumido
Proteinsg21,10,3820,821,53228,338,1681Calculado
Lipidsg2,290,641,843,023228,338,1681Analítico
Fiberg0,00---11765Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,040,070,971,103228,338,1681Analítico
Cholesterolmg44,4-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,83---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg0,98---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsgtr---11681Analítico
Trans fatty acidsg0,01---11681Analítico
Calciummg7,35---11681Analítico
Ironmg0,43---11681Analítico
Sodiummg56,0---11681Analítico
Magnesiummg31,2---11681Analítico
Phosphormg221---11681Analítico
Potassiummg266---11681Analítico
Zincmg0,69-0,660,7221681,1747Analítico
Coppermg0,030,010,020,033839,1681Analítico
Seleniummcg8,90---11745Analítico
Vitamin Amcg1,51----1681Calculado
Vitamin Amcg1,51----1681Calculado
Vitamin Dmcg0,00---11742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,49---11742Atribuído
Thiaminemg0,10---11681Analítico
Riboflavinmgtr---11681Analítico
Niacinmg5,84---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,20---11742Atribuído
Vitamin Cmg0,00-----Assumido
Folatemcg9,09----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing21,10,3820,821,53228,338,1681Analítico

Data source:

228 - Torres EAFS, Campos NC, Duarte GML, et al. Composição centesimal e valor calórico de alimentos de origem animal. Ciênc Tecnol Aliment. 2000; 20(2): 145-50.
338 - Seara Alimentos SA. Dados analíticos internos.
839 - Gonçalves ECBA, Teodoro AJ, Takase I. Teores de cobre em extratos de carne in natura e processada. Ciênc Tecnol Aliment. 2007; 27(2): 298-302.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.
1765 - Australian Food Composition Database. Nutrient tables for use in Australia (NUTTAB). 2015. Disponível em:https://www.foodstandards.gov.au/science/monitoringnutrients/afcd/Pages/foodsearch.aspx

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).