Code: BRC0133F
Description: Meat, chicken, breast, without skin, raw, BrazilGallus gallus << Carne, frango, peito, s/ pele, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 443 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 105 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 75,6 | 1,07 | 73,8 | 75,9 | 3 | 228,338,1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Available carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Proteins | g | 21,1 | 0,38 | 20,8 | 21,5 | 3 | 228,338,1681 | Calculado |
Lipids | g | 2,29 | 0,64 | 1,84 | 3,02 | 3 | 228,338,1681 | Analítico |
Fiber | g | 0,00 | - | - | - | 1 | 1765 | Analítico |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 1,04 | 0,07 | 0,97 | 1,10 | 3 | 228,338,1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 44,4 | - | - | - | - | - | Assumido |
Total saturated fatty acids | g | 0,83 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total monounsaturated fatty acids | g | 0,98 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total polyunsaturated fatty acids | g | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Trans fatty acids | g | 0,01 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Calcium | mg | 7,35 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Iron | mg | 0,43 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Sodium | mg | 56,0 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 31,2 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 221 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Potassium | mg | 266 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Zinc | mg | 0,69 | - | 0,66 | 0,72 | 2 | 1681,1747 | Analítico |
Copper | mg | 0,03 | 0,01 | 0,02 | 0,03 | 3 | 839,1681 | Analítico |
Selenium | mcg | 8,90 | - | - | - | 1 | 1745 | Analítico |
Vitamin A | mcg | 1,51 | - | - | - | - | 1681 | Calculado |
Vitamin A | mcg | 1,51 | - | - | - | - | 1681 | Calculado |
Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,49 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | 0,10 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | 5,84 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,20 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Folate | mcg | 9,09 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Animal protein | g | 21,1 | 0,38 | 20,8 | 21,5 | 3 | 228,338,1681 | Analítico |
Data source:
228 - Torres EAFS, Campos NC, Duarte GML, et al. Composição centesimal e valor calórico de alimentos de origem animal. Ciênc Tecnol Aliment. 2000; 20(2): 145-50.338 - Seara Alimentos SA. Dados analíticos internos.
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1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
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1765 - Australian Food Composition Database. Nutrient tables for use in Australia (NUTTAB). 2015. Disponível em:https://www.foodstandards.gov.au/science/monitoringnutrients/afcd/Pages/foodsearch.aspx
