Code: BRC0124F
Description: Meat, chicken, thigh and leg, without skin, raw, BrazilGallus gallus << Carne, frango, coxa e sobrecoxa, s/ pele, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 570 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 136 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 74,1 | 2,22 | 72,7 | 77,5 | 4 | 338,399,1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 17,6 | 0,62 | 17,5 | 18,8 | 4 | 338,399,1681 | Calculado |
Lipids | g | 7,33 | 2,39 | 4,86 | 9,62 | 3 | 338,399,1681 | Analítico |
Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 0,98 | 0,13 | 0,88 | 1,16 | 4 | 338,399,1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 87,3 | - | 84,1 | 90,6 | 2 | 1681 | Analítico |
Total saturated fatty acids | g | 2,30 | - | 1,60 | 3,00 | 2 | 1681 | Analítico |
Total monounsaturated fatty acids | g | 3,30 | - | 2,10 | 4,50 | 2 | 1681 | Analítico |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 1,20 | - | 0,80 | 1,60 | 2 | 1681 | Analítico |
Trans fatty acids | g | 0,02 | - | 0,01 | 0,03 | 2 | 1681 | Analítico |
Calcium | mg | 7,13 | - | 6,29 | 7,97 | 2 | 1681 | Analítico |
Iron | mg | 0,84 | - | 0,78 | 0,90 | 2 | 1681 | Analítico |
Sodium | mg | 89,1 | - | 79,7 | 98,4 | 2 | 1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 26,8 | - | 26,3 | 27,2 | 2 | 1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 191 | - | 187 | 196 | 2 | 1681 | Analítico |
Potassium | mg | 266 | - | 241 | 291 | 2 | 1681 | Analítico |
Zinc | mg | 1,96 | - | 1,67 | 2,24 | 2 | 1681 | Analítico |
Copper | mg | 0,04 | - | 0,03 | 0,06 | 2 | 1681 | Analítico |
Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Vitamin A | mcg | 7,79 | - | 3,92 | 11,7 | 2 | 1681 | Analítico |
Vitamin A | mcg | 7,79 | - | 3,92 | 11,7 | 2 | 1681 | Analítico |
Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,32 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | 0,14 | - | 0,12 | 0,17 | 2 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | 0,05 | - | 0,05 | 0,06 | 2 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | 3,80 | - | 3,53 | 4,06 | 2 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | - | - | 2 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,66 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Folate | mcg | 4,36 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Animal protein | g | 17,6 | 0,62 | 17,5 | 18,8 | 4 | 338,399,1681 | Analítico |
Data source:
338 - Seara Alimentos SA. Dados analíticos internos.399 - Almeida JC, Perassolo MS, Camargo JL, et al. Fatty acid composition and cholesterol content of beef and chicken meat in Southern Brazil. Rev Bras Ciênc Farm. 2006; 42(1): 109-17.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
