Code: BRC0111F
Description: Meat, chicken, whole, cooked/30 min, without oil, unsalted, BrazilGallus gallus << Carne, frango, inteiro, cozida/30 min, s/ óleo, s/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 756 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 180 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 64,5 | - | 61,9 | 67,5 | 2 | 74,1681 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 25,9 | - | 25,0 | 26,9 | 2 | 74,1681 | Analítico |
| Lipids | g | 8,54 | - | 7,06 | 10,0 | 2 | 74,1681 | Analítico |
| Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 1,02 | - | 0,89 | 1,16 | 2 | 74,1681 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 119 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Total saturated fatty acids | g | 2,66 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 3,02 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 1,81 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Trans fatty acids | g | 0,13 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Calcium | mg | 8,18 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Iron | mg | 0,46 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Sodium | mg | 50,9 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Magnesium | mg | 12,3 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Phosphor | mg | 193 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Potassium | mg | 216 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Manganese | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Zinc | mg | 1,24 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Copper | mg | 0,04 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Vitamin A | mcg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Vitamin D | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,22 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Thiamine | mg | 0,10 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Riboflavin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Niacin | mg | 12,8 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,21 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1681 | Assumido |
| Folate | mcg | 4,88 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
| Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
| Animal protein | g | 25,9 | - | 25,0 | 26,9 | 2 | 74,1681 | Analítico |
Data source:
74 - Burgos MGPA, Ribeiro MA, Melo Filho SC, Cabral PC. Composição centesimal de ovo de galinha, carne de boi e de frango consumidos na área metropolitana de Recife, Nordeste brasileiro. Rev Nutr PUCCAMP. 1996; 9(2): 224-35.1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/