Code: BRC0106B
Description: Chicory, dandelion, braised (with oil, onion and garlic), unsaltedCichorium intybus L. << Catalonha, refogado (c/ óleo, cebola e alho), s/ sal, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ259-----Calculado
Energykcal62-----Calculado
Moistureg87,4---11681Analítico
Total carbohydratesg4,81-----Calculado
Available carbohydratesg1,16-----Calculado
Proteinsg1,95---11681Analítico
Lipidsg4,81---11681Analítico
Fiberg3,65---11681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,00---11681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,71---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg1,07---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg2,98---11681Analítico
Trans fatty acidsg0,01---11681Analítico
Calciummg63,2---11681Analítico
Ironmg1,18---11681Analítico
Sodiummg24,7---11681Analítico
Magnesiummg16,3---11681Analítico
Phosphormg35,4---11681Analítico
Potassiummg452---11681Analítico
Zincmg0,44---11681Analítico
Coppermg0,18---11681Analítico
SeleniummcgNA------
Vitamin Amcg850----1607Calculado
Vitamin Amcg425----1607Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mgNA------
Thiaminemg0,04---11681Analítico
Riboflavinmgtr---11681Analítico
Niacinmg0,60---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,03---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmgtr---11681Analítico
FolatemcgNA------
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg-------
Vegetable proteing-------
Animal proteing-------

Data source:

1607 - Tawata N. Determinação de carotenóides em alimentos brasileiros in natura, processados e preparados para a tabela nacional de composição de alimentos [dissertação]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 2010. 65 p.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/

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