Code: BRC0106A
Description: Barley, hulless (average of several cultivars), BrazilHordeum vulgare L. << Cevada, nua (média diferentes cultivares), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 1417 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 335 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 9,59 | 0,34 | 9,23 | 10,0 | 8 | 441 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 72,3 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 57,2 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 13,8 | 1,17 | 11,7 | 14,9 | 8 | 441 | Calculado |
| Lipids | g | 2,41 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Fiber | g | 15,1 | 1,79 | 12,4 | 17,4 | 8 | 441 | Analítico |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 1,89 | 0,29 | 1,51 | 2,27 | 8 | 441 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
| Total saturated fatty acids | g | 0,40 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 0,20 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 1,11 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Trans fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Calcium | mg | 26,6 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Iron | mg | 2,41 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Sodium | mg | 3,52 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Magnesium | mg | 67,3 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Phosphor | mg | 247 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Potassium | mg | 330 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Manganese | mg | 1,31 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Zinc | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Copper | mg | 0,12 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Selenium | mcg | 2,31 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1750 | Assumido |
| Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1750 | Assumido |
| Vitamin D | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,25 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Thiamine | mg | 0,16 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Riboflavin | mg | 0,08 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Niacin | mg | 5,53 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,30 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Folate | mcg | 34,2 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vegetable protein | g | 13,8 | 1,17 | 11,7 | 14,9 | 8 | 441 | Calculado |
| Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
441 - Helm CV, De Francisco A. Chemical caracterization of Brazilian hulles barley varieties, flour fractionation and protein concentration. Sci Agric. 2004; 61(6): 593-7.1750 - National Food Institute - Technical University of Denmark. Danish Food Composition Databank. 2015. Disponível em:https://frida.fooddata.dk/?lang=em