Code: BRC0098A
Description: Breakfast cereal (average of several brands), Brazil << Cereal matinal (média de diferentes marcas), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ1586-----Calculado
Energykcal373-----Calculado
Moistureg4,3534,63,045,678184,321,1681Analítico
Total carbohydratesg87,1-----Calculado
Available carbohydratesg84,8-----Calculado
Proteinsg5,601,463,707,808184,321,1681Analítico
Lipidsg0,860,640,382,338184,321,1681Analítico
Fiberg2,251,250,934,128184,321,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg2,120,591,483,208184,321,1681Analítico
CholesterolmgNA------
Total saturated fatty acidsg0,29-0,230,3621681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg0,30-0,290,3221681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,33-0,330,3321681Analítico
Trans fatty acidsgtr----1681Atribuído
Calciummg99,7-56,414221681Analítico
Ironmg3,48-3,053,9021681Analítico
Sodiummg529-40565421681Analítico
Magnesiummg9,44-7,9410,921681Analítico
Phosphormg72,0-43,210021681Analítico
Potassiummg67,3-51,683,121681Analítico
Zincmg8,06-7,638,4821681Analítico
Coppermg0,05-0,040,0621681Analítico
SeleniummcgNA------
Vitamin Amcg32,4-30,936,141008,1607,1681Analítico
Vitamin Amcg16,2-15,518,141008,1607,1681Analítico
Vitamin DmcgNA------
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,06----1742Atribuído
Thiaminemg0,74-0,730,7621681Analítico
Riboflavinmg1,07-1,021,1121681Analítico
Niacinmg10,6-10,111,021681Analítico
Pyridoxine (B6)mg1,52-0,792,2521681Analítico
Cobalamin (B12) mcgNA------
Vitamin Cmg15,9-14,617,321681Analítico
FolatemcgNA------
Added saltgNA------
Added sugargNA------
Added fatgNA------
Vegetable proteing5,601,463,707,808184,321,1681Analítico
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

184 - Lanfer Marquez UM, Nishi LE, Barros RMC, et al. Estudo da composição química de flocos de cereais com ênfase nos teores de fenilalanina. Ciênc Tecnol Aliment. 1997; 17(3): 314-9.
321 - Nestlé Indústria e Comércio Ltda. Dados analíticos internos.
1008 - Oliveira GP, Rodriguez-Amaya DB. Processed and prepared corn products as sources of lutein and zeaxanthin: Compositional variation in the food chain. J Food Sci. 2007; 72(1): 79-85.
1607 - Tawata N. Determinação de carotenóides em alimentos brasileiros in natura, processados e preparados para a tabela nacional de composição de alimentos [dissertação]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 2010. 65 p.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).