Code: BRC0089F
Description: Meat, goat, raw (average of several cuts), BrazilCapra hirbus << Carne, cabrito, crua (média de diferentes cortes), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ503-----Calculado
Energykcal120-----Calculado
Moistureg74,83,0270,580,316206,359,360,452,500,610Analítico
Total carbohydratesg0,00-----Assumido
Available carbohydratesg0,00-----Assumido
Proteinsg19,31,5815,922,716206,359,360,452,500,610Calculado
Lipidsg4,732,011,177,5216399,421,1681Analítico
Fiberg0,00-----Assumido
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,170,300,932,0316206,359,360,452,500,610Analítico
Cholesterolmg115----1742Atribuído
Total saturated fatty acidsg1,44----1742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg2,09----1742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,36----1742Atribuído
Trans fatty acidsgNA------
Calciummg6,321,544,638,214360,452,500,610Analítico
Ironmg0,891,060,262,484360,452,500,610Analítico
Sodiummg69,19,8059,278,83452,500,610Analítico
Magnesiummg19,73,7616,323,73452,500,610Analítico
Phosphormg17416,51561964360,452,500,610Analítico
Potassiummg27917,32592923452,500,610Analítico
Zincmg4,18----1742Atribuído
Coppermg0,27----1742Atribuído
SeleniummcgNA------
Vitamin Amcg0,00----1681Assumido
Vitamin Amcg0,00----1681Assumido
Vitamin Dmcg0,00----1681Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,53----1742Atribuído
Thiaminemg0,07----1742Atribuído
Riboflavinmg0,48----1742Atribuído
Niacinmg3,13----1742Atribuído
Pyridoxine (B6)mg0,00----1742Atribuído
Cobalamin (B12) mcg0,94----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,00----1742Atribuído
Folatemcg3,97----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing19,31,5815,922,716206,359,360,452,500,610Analítico

Data source:

206 - Beserra FJ, Monte ALS, Beserra LCNM. Caracterização centesimal e fração mineral em carne de cabrito mamão da raça moxoto e cruzas parda alpina X moxoto. In: XV Congresso Nacional da SBCTA. Resumos dos trabalhos. 1996; Poços de Caldas.
359 - Madruga MS, Arruda SGB, Nascimento JÁ. Castration and slaughter age effects on nutritive value of "mestiço" goat meat. Meat Sci. 1999; 52: 119-25.
360 - Madruga MS, Arruda SGB, Araújo EM, et al. Efeito da idade de abate no valor nutritivo e sensorial da carne caprina de animais mestiços. Ciênc Tecnol Aliment. 1999; 19(3): 374-9.
399 - Almeida JC, Perassolo MS, Camargo JL, et al. Fatty acid composition and cholesterol content of beef and chicken meat in Southern Brazil. Rev Bras Ciênc Farm. 2006; 42(1): 109-17.
421 - Della Torre JCM, Beraquet NJ. Composição centesimal e teor de colágeno em carne bovina moída. Rev Inst Adolfo Lutz. 2005; 64(2): 223-31.
452 - Madruga MS, Narain N, Duarte TF, et al. Características químicas e sensoriais de cortes comerciais de caprinos SRD e mestiços de Bôer. Ciênc Tecnol Aliment. 2005; 25(4): 713-9.
500 - Beserra FJ, Monte ALS, Beserra LCN M, Nassu RT. Caracterização química da carne de cabrito da raça Moxotó e de cruzas Pardo albina x Moxotó. Pesq Agropec Bras. 2000; 35(1): 171-7.
610 - Madruga MS, Arruda SGB, Andrade LT, Beserra FJ. Efeito da castração sobre parâmetros químicos, físico-químicos e sensoriais da carne caprina de animais mestiços. Ciênc Tecnol Aliment. 2000; 20(1): 23-6.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).