Code: BRC0086F
Description: Meat, buffalo, raw (average of several cuts), BrazilBubalis bubalis Murrah << Carne, búfalo, crua (média de diferentes cortes), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 438 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 104 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 75,6 | 0,72 | 75,0 | 76,4 | 3 | 448 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Available carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Proteins | g | 21,3 | 0,41 | 20,9 | 21,7 | 3 | 448 | Calculado |
Lipids | g | 2,07 | 0,21 | 1,83 | 2,20 | 3 | 448 | Analítico |
Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 1,14 | 0,06 | 1,08 | 1,20 | 3 | 448 | Analítico |
Cholesterol | mg | 82,9 | 3,85 | 79,0 | 86,7 | 3 | 448 | Analítico |
Total saturated fatty acids | g | 0,40 | 0,02 | 0,38 | 0,42 | 3 | 448 | Analítico |
Total monounsaturated fatty acids | g | 0,29 | 0,01 | 0,28 | 0,29 | 3 | 448 | Analítico |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,22 | 0,01 | 0,21 | 0,23 | 3 | 448 | Analítico |
Trans fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Calcium | mg | 12,4 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Iron | mg | 1,66 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Sodium | mg | 54,7 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Magnesium | mg | 33,0 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Phosphor | mg | 203 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Potassium | mg | 306 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Zinc | mg | 1,99 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Copper | mg | 0,16 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Vitamin D | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
Thiamine | mg | 0,04 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Riboflavin | mg | 0,21 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Niacin | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
Pyridoxine (B6) | mg | 0,55 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Cobalamin (B12) | mcg | 1,71 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Folate | mcg | 8,25 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Animal protein | g | 21,3 | 0,41 | 20,9 | 21,7 | 3 | 448 | Analítico |
Data source:
448 - Lira GM, Mancini-Filho J Torres RP, et al. Composição centesimal, valor calórico, teor de colesterol e perfil de ácidos graxos da carne de búfalo (Bubalis bubalis) da cidade de São Luiz do Quitunde-AL. Rev Inst Adolfo Lutz. 2005; 64(1): 31-8.1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
