Code: BRC0084B
Description: Chive, boiled, without oil, unsalted, BrazilAllium fistulosum L. << Cebolinha, verde, cozida, s/ óleo, s/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ41-----Calculado
Energykcal9-----Calculado
Moistureg97,00,2996,797,234,260Analítico
Total carbohydratesg1,60-----Calculado
Available carbohydratesg0,92-----Calculado
Proteinsg0,890,100,831,0134,260Analítico
Lipidsg0,150,050,120,2134,260Analítico
Fiberg0,68---14Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,370,110,310,5034,260Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,03----1742Assumido
Total monounsaturated fatty acidsg0,02----1742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,06----1742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg93,3-18,879,92801,1681Analítico
Ironmg0,65----1681Atribuído
Sodiummg1,61----1681Atribuído
Magnesiummg23,0----801,1681Analítico
Phosphormg26,9----1681Atribuído
Potassiummg206----1681Atribuído
Zincmg0,27----1681,1747Analítico
Coppermg0,04----1681Atribuído
Seleniummcg0,10----1745Analítico
Vitamin Amcg211----260,1607Atribuído
Vitamin Amcg105----260,1607Atribuído
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,44----1742Atribuído
Thiaminemg0,03----1681Atribuído
Riboflavinmg0,04----1681Atribuído
Niacinmgtr----1681Assumido
Pyridoxine (B6)mg0,08----1681Atribuído
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg17,5-----1681Assumido
Folatemcg27,3----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00------
Vegetable proteing0,890,100,831,0134,260Analítico
Animal proteing0,00------

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
260 - Bertoli R. Carotenóides e atividade pró-vitamínica A em condimentos e alterações decorrentes de dois tipos de cozimento [dissertação]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 1998. 73 p.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1607 - Tawata N. Determinação de carotenóides em alimentos brasileiros in natura, processados e preparados para a tabela nacional de composição de alimentos [dissertação]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 2010. 65 p.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).