Code: BRC0081F
Description: Meat, beef, dried, salted, raw (average of several samples), BrazilBos taurus << Carne, boi, salgada, crua (média várias amostras: charque, seca, jerked beef), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ1132-----Calculado
Energykcal272-----Calculado
Moistureg42,04,9139,251,24418,1681Analítico
Total carbohydratesg0,00-----Assumido
Available carbohydratesg0,00-----Assumido
Proteinsg22,34,0419,729,24418,1681Calculado
Lipidsg20,4-16,825,42418,1681Analítico
Fiberg0,00-----Assumido
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg15,31,7114,518,24418,1681Analítico
Cholesterolmg85,2-80,791,621681Analítico
Total saturated fatty acidsg9,70---21681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg7,50---21681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,20---21681Analítico
Trans fatty acidsg0,80---21681Analítico
Calciummg14,1-14,115,23801,1681Analítico
Ironmg1,330,141,331,5321681Analítico
Sodiummg4439---21681Analítico
Magnesiummg12,2-12,213,42801,1681Analítico
Phosphormg100-10012221681Analítico
Potassiummg190-19023621681Analítico
Zincmg3,65-3,653,8921681,1747Analítico
Coppermg0,00--0,0321681Analítico
SeleniummcgNA------
Vitamin Amcgtr---21681Analítico
Vitamin Amcgtr---21681Analítico
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg3,99----1742Atribuído
Thiaminemg0,00-0,000,1221681Analítico
Riboflavinmg0,07-0,070,0721681Analítico
Niacinmg2,83-1,632,8321681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---21681Analítico
Cobalamin (B12) mcg2,00----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,00-----Assumido
Folatemcg12,6----1742Atribuído
Added saltgNA------
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing22,34,0419,729,24418,1681Calculado

Data source:

418 - Correia RTP, Biscontini TMB. Influência da dessalga e cozimento sobre a composição química e perfil de ácidos graxos de charque e jerked beef. Ciênc Tecnol Aliment. 2003; 23(1): 38-42.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).