Code: BRC0081F
Description: Meat, beef, dried, salted, raw (average of several samples), BrazilBos taurus << Carne, boi, salgada, crua (média várias amostras: charque, seca, jerked beef), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 1132 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 272 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 42,0 | 4,91 | 39,2 | 51,2 | 4 | 418,1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Available carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Proteins | g | 22,3 | 4,04 | 19,7 | 29,2 | 4 | 418,1681 | Calculado |
Lipids | g | 20,4 | - | 16,8 | 25,4 | 2 | 418,1681 | Analítico |
Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 15,3 | 1,71 | 14,5 | 18,2 | 4 | 418,1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 85,2 | - | 80,7 | 91,6 | 2 | 1681 | Analítico |
Total saturated fatty acids | g | 9,70 | - | - | - | 2 | 1681 | Analítico |
Total monounsaturated fatty acids | g | 7,50 | - | - | - | 2 | 1681 | Analítico |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,20 | - | - | - | 2 | 1681 | Analítico |
Trans fatty acids | g | 0,80 | - | - | - | 2 | 1681 | Analítico |
Calcium | mg | 14,1 | - | 14,1 | 15,2 | 3 | 801,1681 | Analítico |
Iron | mg | 1,33 | 0,14 | 1,33 | 1,53 | 2 | 1681 | Analítico |
Sodium | mg | 4439 | - | - | - | 2 | 1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 12,2 | - | 12,2 | 13,4 | 2 | 801,1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 100 | - | 100 | 122 | 2 | 1681 | Analítico |
Potassium | mg | 190 | - | 190 | 236 | 2 | 1681 | Analítico |
Zinc | mg | 3,65 | - | 3,65 | 3,89 | 2 | 1681,1747 | Analítico |
Copper | mg | 0,00 | - | - | 0,03 | 2 | 1681 | Analítico |
Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Vitamin A | mcg | tr | - | - | - | 2 | 1681 | Analítico |
Vitamin A | mcg | tr | - | - | - | 2 | 1681 | Analítico |
Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 3,99 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | 0,00 | - | 0,00 | 0,12 | 2 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | 0,07 | - | 0,07 | 0,07 | 2 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | 2,83 | - | 1,63 | 2,83 | 2 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | - | - | 2 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 2,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Folate | mcg | 12,6 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Added salt | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Animal protein | g | 22,3 | 4,04 | 19,7 | 29,2 | 4 | 418,1681 | Calculado |
Data source:
418 - Correia RTP, Biscontini TMB. Influência da dessalga e cozimento sobre a composição química e perfil de ácidos graxos de charque e jerked beef. Ciênc Tecnol Aliment. 2003; 23(1): 38-42.801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.
