Code: BRC0078F
Description: Meat, beef, short ribs, raw, BrazilBos taurus << Carne, boi, ponta de agulha, crua, brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ705-----Calculado
Energykcal168-----Calculado
Moistureg69,2----1742Atribuído
Total carbohydratesg0,00-----Assumido
Available carbohydratesg0,00-----Assumido
Proteinsg19,7----1742Atribuído
Lipidsg10,0---11036Analítico
Fiberg0,00-----Assumido
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,11----451Atribuído
Cholesterolmg34,2----1681Atribuído
Total saturated fatty acidsg4,27----1681Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg4,37----1681Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,11----1681Atribuído
Trans fatty acidsg0,31----1681Atribuído
Calciummg15,2----1681Atribuído
Ironmg1,48---1204Analítico
Sodiummg49,8----1681Atribuído
Magnesiummg10,6----1681Atribuído
Phosphormg97,0----1681Atribuído
Potassiummg146----1681Atribuído
Manganesemgtr----1681Atribuído
Zincmg2,95----1681Atribuído
Coppermg0,05----1681Atribuído
SeleniummcgNA------
Vitamin Amcgtr---11681Atribuído
Vitamin Amcgtr---11681Atribuído
Vitamin DmcgNA------
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,00----1742Atribuído
Thiaminemgtr----1681Atribuído
Riboflavinmg0,05----1681Atribuído
Niacinmg0,30----1681Atribuído
Pyridoxine (B6)mg0,19----1681Atribuído
Cobalamin (B12) mcg3,44----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,00----1742Atribuído
Folatemcg3,01----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing19,7----1742Atribuído

Data source:

204 - Blandino EC, Ramos K, Colli C. Ferro hemínico em carne salgada. In: IV Congresso Nacional da SBAN. Resumos dos trabalhos. 1996; São Paulo. CQ-34.
451 - Zeola NMBL, Sobrinho AGS, Neto SG, Marques CAT. Composição centesimal da carne de cordeiros submetidos a dietas com diferentes teores de concentrado. Cienc Rural. 2004; 34(1): 253-7.
1036 - Pinheiro RSB, Sobrinho AGC, Souza HBA, Yamamoto SM. Informações nutricionais de carnes ovinas em rótulos comerciais, comparativamente às obtidas em análises laboratoriais. Ciênc Tecnol Aliment. 2007; 27(2): 376-81.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).