Code: BRC0073T
Description: Green peas, grain, dried, cooked, drained, without oil, unsalted, BrazilPisum sativum L. << Ervilha, grão, seca, partida, cozida, drenada, s/ óleo, s/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 498 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 118 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 68,2 | 6,36 | 62,2 | 74,9 | 3 | 51,178,415,1536 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 22,9 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 18,5 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 7,70 | 1,66 | 6,12 | 9,43 | 3 | 51,178,415,1536 | Analítico |
Lipids | g | 0,50 | 0,10 | 0,40 | 0,59 | 3 | 51,178,415,1536 | Analítico |
Fiber | g | 4,36 | - | 3,46 | 5,25 | 2 | 178,415 | Analítico |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 0,71 | 0,12 | 0,62 | 0,84 | 3 | 51,178,415,1536 | Analítico |
Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Total saturated fatty acids | g | 0,07 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Total monounsaturated fatty acids | g | 0,10 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,21 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Calcium | mg | 12,1 | - | - | - | 1 | 415 | Analítico |
Iron | mg | 1,42 | - | - | - | 1 | 415 | Analítico |
Sodium | mg | 8,58 | - | - | - | 1 | 415 | Analítico |
Magnesium | mg | 25,1 | - | - | - | 1 | 415 | Analítico |
Phosphor | mg | 124 | - | - | - | 1 | 415 | Analítico |
Potassium | mg | 183 | - | - | - | 1 | 415 | Analítico |
Zinc | mg | 1,27 | - | - | - | 1 | 415 | Analítico |
Copper | mg | 0,24 | - | - | - | 1 | 415 | Analítico |
Selenium | mcg | 0,63 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin A | mcg | 4,94 | - | - | - | - | 1536 | Calculado |
Vitamin A | mcg | 2,47 | - | - | - | - | 1536 | Calculado |
Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,04 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | 0,20 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Riboflavin | mg | 0,06 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Niacin | mg | 0,93 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Pyridoxine (B6) | mg | 0,05 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin C | mg | 0,42 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Folate | mcg | 67,7 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
Vegetable protein | g | 7,70 | 1,66 | 6,12 | 9,43 | 3 | 51,178,415,1536 | Analítico |
Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
Data source:
51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.178 - Vollendorf NW, Marlett JÁ. Comparison of two methods of fiber analysis of 58 foods. J Food Compos Anal. 1994; 6: 203-14.
415 - Canniatti-Brazaca SG. Valor nutricional de produtos de ervilha em comparação com a ervilha fresca. Ciênc Tecnol Aliment. 2006; 26(4): 766-71.
1536 - Carvalho OT. Carotenóides e composição centesimal de ervilhas (Pisum sativum L.) cruas e processadas [dissertação]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 2007. 93 p.
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
