Code: BRC0071T
Description: Green peas, grain, fresh, cooked, drained, without oil, unsalted, BrazilPisum sativum L. << Ervilha, grão, fresca, cozida, drenada, s/ óleo, s/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 381 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 90 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 73,5 | - | 70,6 | 76,4 | 2 | 415,1536 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 17,6 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 10,3 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 7,45 | - | 6,77 | 8,13 | 2 | 415,1536 | Analítico |
Lipids | g | 0,58 | - | 0,26 | 0,90 | 2 | 415,1536 | Analítico |
Fiber | g | 7,26 | - | - | - | 1 | 415 | Analítico |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 0,88 | - | 0,83 | 0,93 | 2 | 415,1536 | Analítico |
Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Total saturated fatty acids | g | 0,10 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Total monounsaturated fatty acids | g | 0,05 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,27 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Calcium | mg | 23,8 | - | - | - | 1 | 415 | Analítico |
Iron | mg | 3,05 | - | - | - | 1 | 415 | Analítico |
Sodium | mg | 3,59 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Magnesium | mg | 30,2 | - | - | - | 1 | 415 | Analítico |
Phosphor | mg | 163 | - | - | - | 1 | 415 | Analítico |
Potassium | mg | 98,7 | - | - | - | 1 | 415 | Analítico |
Zinc | mg | 1,98 | - | - | - | 1 | 415 | Analítico |
Copper | mg | 0,39 | - | - | - | 1 | 415 | Analítico |
Selenium | mcg | 2,27 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin A | mcg | 32,3 | - | - | - | - | 1536,1742 | Calculado |
Vitamin A | mcg | 58,0 | - | - | - | - | 1536,1742 | Calculado |
Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,37 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | 0,31 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Riboflavin | mg | 0,18 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Niacin | mg | 2,42 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Pyridoxine (B6) | mg | 0,26 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin C | mg | 17,0 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Folate | mcg | 75,4 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
Vegetable protein | g | 7,45 | - | 6,77 | 8,13 | 2 | 415,1536 | Analítico |
Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
Data source:
415 - Canniatti-Brazaca SG. Valor nutricional de produtos de ervilha em comparação com a ervilha fresca. Ciênc Tecnol Aliment. 2006; 26(4): 766-71.1536 - Carvalho OT. Carotenóides e composição centesimal de ervilhas (Pisum sativum L.) cruas e processadas [dissertação]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 2007. 93 p.
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
