Code: BRC0071T
Description: Green peas, grain, fresh, cooked, drained, without oil, unsalted, BrazilPisum sativum L. << Ervilha, grão, fresca, cozida, drenada, s/ óleo, s/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ381-----Calculado
Energykcal90-----Calculado
Moistureg73,5-70,676,42415,1536Analítico
Total carbohydratesg17,6-----Calculado
Available carbohydratesg10,3-----Calculado
Proteinsg7,45-6,778,132415,1536Analítico
Lipidsg0,58-0,260,902415,1536Analítico
Fiberg7,26---1415Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,88-0,830,932415,1536Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,10---11742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,05---11742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,27---11742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg23,8---1415Analítico
Ironmg3,05---1415Analítico
Sodiummg3,59---11742Atribuído
Magnesiummg30,2---1415Analítico
Phosphormg163---1415Analítico
Potassiummg98,7---1415Analítico
Zincmg1,98---1415Analítico
Coppermg0,39---1415Analítico
Seleniummcg2,27----1742Atribuído
Vitamin Amcg32,3----1536,1742Calculado
Vitamin Amcg58,0----1536,1742Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,37----1742Atribuído
Thiaminemg0,31---11742Atribuído
Riboflavinmg0,18---11742Atribuído
Niacinmg2,42---11742Atribuído
Pyridoxine (B6)mg0,26---11742Atribuído
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg17,0---11742Atribuído
Folatemcg75,4----1742Calculado
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00------
Vegetable proteing7,45-6,778,132415,1536Analítico
Animal proteing0,00------

Data source:

415 - Canniatti-Brazaca SG. Valor nutricional de produtos de ervilha em comparação com a ervilha fresca. Ciênc Tecnol Aliment. 2006; 26(4): 766-71.
1536 - Carvalho OT. Carotenóides e composição centesimal de ervilhas (Pisum sativum L.) cruas e processadas [dissertação]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 2007. 93 p.
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).