Code: BRC0070T
Description: Green peas, grain, fresh, raw, BrazilPisum sativum L. << Ervilha, grão, fresca, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ357-----Calculado
Energykcal85-----Calculado
Moistureg74,7---11536Analítico
Total carbohydratesg16,3-----Calculado
Available carbohydratesg9,50-----Calculado
Proteinsg7,69---11536Calculado
Lipidsg0,30---11536Analítico
Fiberg6,82---1527Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,97---11536Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,05---11742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,03---11742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,14---11742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg29,9---11742Atribuído
Ironmg1,76---11742Atribuído
Sodiummg5,98---11742Atribuído
Magnesiummg39,5---11742Atribuído
Phosphormg129---11742Atribuído
Potassiummg291---11742Atribuído
Zincmg1,48---11742Atribuído
Coppermg0,12---1527Analítico
Seleniummcg2,15----1742Atribuído
Vitamin Amcg17,9----527,1742Analítico
Vitamin Amcg8,93----527,1742Analítico
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,10---11742Atribuído
Thiaminemg0,32---11742Atribuído
Riboflavinmg0,16---11742Atribuído
Niacinmg2,50---11742Atribuído
Pyridoxine (B6)mg0,20---11742Atribuído
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg47,8---11742Atribuído
Folatemcg77,7----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing7,69---11536Analítico
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

527 - Andrade ECB, Teodoro AJ, Takase I. Determinação dos teores de cobre em diferentes extratos de hortaliças do tipo A e B. Ciênc Tecnol Aliment. 2004; 24(2): 277-81.
1536 - Carvalho OT. Carotenóides e composição centesimal de ervilhas (Pisum sativum L.) cruas e processadas [dissertação]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 2007. 93 p.
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).