Code: BRC0070B
Description: Chicory, Dandelion, raw, BrazilCichorium intybus L. << Catalonha, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 104 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 24 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 91,8 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 4,75 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 2,70 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 1,87 | - | - | - | 1 | 1681 | Calculado |
Lipids | g | 0,28 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Fiber | g | 2,05 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Alcohol | g | - | - | - | - | - | - | - |
Ash | g | 1,33 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Total saturated fatty acids | g | 0,10 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total monounsaturated fatty acids | g | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,10 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Calcium | mg | 56,8 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Iron | mg | 3,08 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Sodium | mg | 9,39 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 17,3 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 32,0 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Potassium | mg | 411 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Zinc | mg | 0,48 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Copper | mg | 0,27 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Selenium | mcg | 0,28 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin A | mcg | 538 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin A | mcg | 269 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 2,13 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | 0,03 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | 1,54 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | 0,36 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin C | mg | 7,33 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Folate | mcg | 113 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vegetable protein | g | 1,87 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
