Code: BRC0045G
Description: Milk, cow, whole, organic, Brazil << Leite, vaca, integral, orgânico, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ248-----Calculado
Energykcal59-----Calculado
Moistureg88,30,3187,988,75424Analítico
Total carbohydratesg4,50-----Calculado
Available carbohydratesg4,50-----Calculado
Proteinsg3,260,123,103,425424Analítico
Lipidsg3,150,312,673,445424Analítico
Fiberg0,000,000,000,005424Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,750,030,720,805326,1681Analítico
Cholesterolmg12,2---11681Analítico
Total saturated fatty acidsg1,63----1681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg0,82----1681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,12----1681Analítico
Trans fatty acidsg0,02---11681Analítico
Calciummg11054,22,001222801,1681Analítico
Ironmg0,04---11681Analítico
Sodiummg43,4---11681Analítico
Magnesiummg10,64,830,5410,42801,1681Analítico
Phosphormg88,9---11681Analítico
Potassiummg137---11681Analítico
Manganesemg0,01---11681Analítico
Zincmg0,400,780,022,0021681Analítico
Coppermg0,01---11681Analítico
SeleniummcgNA------
Vitamin AmcgNA------
Vitamin AmcgNA------
Vitamin Dmcg0,10----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,09----1742Atribuído
Thiaminemg0,04---11681Analítico
Riboflavinmg0,18---11681Analítico
Niacinmg0,82---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,05---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,43----1742Atribuído
Vitamin Cmg1,15---11681Analítico
Folatemcg10,5----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing3,300,083,223,425424Calculado

Data source:

326 - SA Fábrica de Produtos Alimentícios Vigor. Dados analíticos internos.
424 - Fanti MGN, Almeida KE, Rodrigues AM, et al. Contribuição ao estudo das características físico-químicas e da fração lipídica do leite orgânico. Ciênc Tecnol Aliment. 2008; 28(Supl): 259-65.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).