Code: BRC0040H
Description: Alcoholic beverage, wine, red, BrazilIsabel, << Bebida alcoólica, vinho, tinto, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 360 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 86 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 86,4 | 1,69 | 85,2 | 87,6 | 2 | 237,1075 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 2,29 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 2,29 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 0,07 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Lipids | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Alcohol | g | 11,1 | 1,44 | 10,0 | 12,1 | 2 | 237,1075 | Analítico |
Ash | g | 0,20 | 0,02 | 0,19 | 0,21 | 2 | 237,1075 | Analítico |
Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Total saturated fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Total monounsaturated fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Calcium | mg | 6,32 | 0,40 | 6,04 | 6,60 | 2 | 237,1075 | Analítico |
Iron | mg | 0,15 | 0,03 | 0,13 | 0,17 | 2 | 237,1075 | Analítico |
Sodium | mg | 0,25 | 0,05 | 0,21 | 0,28 | 2 | 237,1075 | Analítico |
Magnesium | mg | 9,38 | 1,10 | 8,60 | 10,2 | 2 | 237,1075 | Analítico |
Phosphor | mg | 5,24 | 1,47 | 4,20 | 6,28 | 2 | 237,1075 | Analítico |
Potassium | mg | 100 | 13,1 | 91,6 | 110 | 2 | 237,1075 | Analítico |
Zinc | mg | 0,07 | 0,02 | 0,05 | 0,08 | 2 | 237,1075 | Analítico |
Copper | mg | 0,05 | 0,03 | 0,03 | 0,07 | 2 | 237,1075 | Analítico |
Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Thiamine | mg | 0,01 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Riboflavin | mg | 0,02 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Niacin | mg | 0,17 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Pyridoxine (B6) | mg | 0,06 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Folate | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vegetable protein | g | 0,07 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
237 - Ide GM, Rizzon LA, Daudt CE. Influência do tempo de maceração do vinho Isabel e Merlot. Boletim SBCTA. 1994; 27(2): 88-95.1075 - Rizzon LA, Miele A, Meneguzzo J. Avaliação da uva cv. Isabel para a elaboração de vinho tinto. Ciênc Tecnol Aliment. 2000; 20(1): 115-21.
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
