Code: BRC0035H
Description: Alcoholic beverage, wine, white, Brazil (average of different samples) << Bebida alcoólica, vinho branco, Brasil (média de várias amostras), >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 373 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 89 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 85,7 | - | - | - | 1 | 238 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 2,94 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 2,94 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 0,08 | - | - | - | - | 1742 | Assumido |
Lipids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alcohol | g | 11,1 | - | - | - | 1 | 238 | Analítico |
Ash | g | 0,18 | - | - | - | 1 | 238 | Analítico |
Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Total saturated fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Total monounsaturated fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Calcium | mg | 7,83 | 1,13 | 6,20 | 8,65 | 4 | 238,239,1076 | Analítico |
Iron | mg | 0,37 | 0,23 | 0,04 | 0,54 | 4 | 238,239,1076 | Analítico |
Sodium | mg | 2,88 | 1,39 | 0,87 | 4,09 | 4 | 238,239,1076 | Analítico |
Magnesium | mg | 6,14 | 0,74 | 5,09 | 6,82 | 4 | 238,239,1076 | Analítico |
Phosphor | mg | 12,8 | 5,86 | 8,61 | 16,9 | 2 | 238,239 | Analítico |
Potassium | mg | 71,4 | 6,77 | 64,6 | 78,4 | 4 | 238,239,1076 | Analítico |
Zinc | mg | 0,10 | 0,03 | 0,08 | 0,15 | 4 | 238,239,1076 | Analítico |
Copper | mg | 0,05 | 0,01 | 0,04 | 0,07 | 3 | 238,1076 | Analítico |
Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Thiamine | mg | 0,01 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Riboflavin | mg | 0,02 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Niacin | mg | 0,12 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Pyridoxine (B6) | mg | 0,06 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Folate | mcg | 1,09 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vegetable protein | g | 0,08 | - | - | - | - | 1742 | - |
Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
238 - Rizzon LA, Miele A, Zanuz MC. Composição química de alguns vinhos espumantes brasileiros. Boletim SBCTA. 1994; 28(1): 25-32.239 - Daudt CE, Dal Piva BC, Rizzon LA. Minerais em mostos e vinhos oriundos de uvas tratadas com fungicida Dtthane M-45. Boletim SBCTA. 1992; 26(2): 81-8.
1076 - Rizzon LA, Salvador MBG, Miele A. Teores de cátions dos vinhos da Serra Gaúcha. Ciênc Tecnol Aliment. 2008; 28(3): 635-41.
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
