Code: BRC0030L
Description: Ketchup, tomato, sauce, Brazil << Catchup, tomate, molho, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ523-----Calculado
Energykcal123-----Calculado
Moistureg66,0---192Analítico
Total carbohydratesg29,6-----Calculado
Available carbohydratesg29,3-----Calculado
Proteinsg1,12----1742Atribuído
Lipidsg0,11----1742Atribuído
Fiberg0,32----1742Atribuído
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg3,18----1742Atribuído
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,02----1742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,02----1742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,04----1742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00----1742Atribuído
Calciummg16,2----1742Atribuído
Ironmg0,38----1742Atribuído
Sodiummg980----1742Atribuído
Magnesiummg14,1----1742Atribuído
Phosphormg28,1----1742Atribuído
Potassiummg303----1742Atribuído
Zincmg0,02----1742Atribuído
Coppermg0,09----1742Atribuído
Seleniummcg0,76----1742Atribuído
Vitamin Amcg80,4----92,99,1612,1617Calculado
Vitamin Amcg40,2----92,99,1612,1617Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg1,46---11768Atribuído
Thiaminemg0,01----1768Analítico
Riboflavinmg0,18----1742Atribuído
Niacinmg1,55----1742Atribuído
Pyridoxine (B6)mg0,17----1742Atribuído
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg4,43----1742Atribuído
Folatemcg9,73----1742Atribuído
Added saltgNA------
Added sugargNA------
Added fatgNA------
Vegetable proteing1,12----1742Atribuído
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

92 - Wilberg VC, Rodriguez-Amaya DB. Quantificação de beta-caroteno e licopeno em tomate e em alguns dos seus produtos por CLAE. Ciênc Tecnol Aliment. 1994; 13(2): 132-41.
99 - Rodriguez-Amaya DB, Tavares CA. Importance of cis-isomer separation in determining provitamin A in tomato and tomato products. Food Chem. 1992; 45: 297-302.
1612 - Tavares CA. Composição de carotenóides e valor de vitamina A em tomate, milho, pêssego e seus produtos processados. [dissertação]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 1991. 142 p.
1617 - Kobori CN, Huber LS, Kimura M, Rodriguez-Amaya DB. Teores de carotenóides em produtos de tomate. Rev Inst Adolfo Lutz. 2010; 69(1): 78-83.
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1768 - UNIVERSITY OF MINNESOTA. Nutrition Coordinating Center. Nutrition data system for research - NDSR. Version 2008. Minneapolis, 2008. Disponível em: http://www.ncc.umn.edu/products/ndsr.html.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).