Code: BRC0030L
Description: Ketchup, tomato, sauce, Brazil << Catchup, tomate, molho, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 523 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 123 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 66,0 | - | - | - | 1 | 92 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 29,6 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 29,3 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 1,12 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Lipids | g | 0,11 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Fiber | g | 0,32 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 3,18 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Total saturated fatty acids | g | 0,02 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Total monounsaturated fatty acids | g | 0,02 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,04 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Calcium | mg | 16,2 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Iron | mg | 0,38 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Sodium | mg | 980 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Magnesium | mg | 14,1 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Phosphor | mg | 28,1 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Potassium | mg | 303 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Zinc | mg | 0,02 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Copper | mg | 0,09 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Selenium | mcg | 0,76 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin A | mcg | 80,4 | - | - | - | - | 92,99,1612,1617 | Calculado |
Vitamin A | mcg | 40,2 | - | - | - | - | 92,99,1612,1617 | Calculado |
Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 1,46 | - | - | - | 1 | 1768 | Atribuído |
Thiamine | mg | 0,01 | - | - | - | - | 1768 | Analítico |
Riboflavin | mg | 0,18 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Niacin | mg | 1,55 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Pyridoxine (B6) | mg | 0,17 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin C | mg | 4,43 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Folate | mcg | 9,73 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Added salt | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Added sugar | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Added fat | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Vegetable protein | g | 1,12 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
92 - Wilberg VC, Rodriguez-Amaya DB. Quantificação de beta-caroteno e licopeno em tomate e em alguns dos seus produtos por CLAE. Ciênc Tecnol Aliment. 1994; 13(2): 132-41.99 - Rodriguez-Amaya DB, Tavares CA. Importance of cis-isomer separation in determining provitamin A in tomato and tomato products. Food Chem. 1992; 45: 297-302.
1612 - Tavares CA. Composição de carotenóides e valor de vitamina A em tomate, milho, pêssego e seus produtos processados. [dissertação]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 1991. 142 p.
1617 - Kobori CN, Huber LS, Kimura M, Rodriguez-Amaya DB. Teores de carotenóides em produtos de tomate. Rev Inst Adolfo Lutz. 2010; 69(1): 78-83.
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1768 - UNIVERSITY OF MINNESOTA. Nutrition Coordinating Center. Nutrition data system for research - NDSR. Version 2008. Minneapolis, 2008. Disponível em: http://www.ncc.umn.edu/products/ndsr.html.
