Code: BRC0029B
Description: Gherkin, ripe, unpeeled, raw, BrazilCucumis anguria << Maxixe, maduro, c/ casca, cru, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ74-----Calculado
Energykcal17-----Calculado
Moistureg93,80,8493,295,1487,1681Analítico
Total carbohydratesg4,45-----Calculado
Available carbohydratesg1,71-----Calculado
Proteinsg0,900,330,701,39487,1681Analítico
Lipidsg0,220,110,070,32487,1681Analítico
Fiberg2,74---11681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,610,100,520,75487,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,03----1742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,01----1742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,03----1742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg38,415,420,949,6387,1681Analítico
Ironmg0,590,370,351,01387,1681Analítico
Sodiummg22,913,411,037,4387,1681Analítico
Magnesiummg9,502,706,7512,2387,1681Analítico
Phosphormg31,2---11681Analítico
Potassiummg16314549,7327387,1681Analítico
Zincmg0,170,040,120,20387,1681Analítico
Coppermg0,03---11681Analítico
Seleniummcg0,10----1745Atribuído
Vitamin Amcg5,50----1607Calculado
Vitamin Amcg2,75----1607Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,02----1742Atribuído
Thiaminemg0,07---11681Analítico
Riboflavinmg0,03---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,05---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg12,0---11681Analítico
Folatemcg7,00----1642Calculado
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing1,740,330,701,39487,1681Analítico
Animal proteing0,00------

Data source:

87 - Furtado SMB, Pinheiro LGB, Santos ZL, et al. Estudo analítico do maxixe (Cucumis anguria L.) em dois estágios de maturação comercialização em diferentes microrregiões do Rio Grande do Norte. Rev Saúde UFRN. 1998; 12(1): 67-70.
1607 - Tawata N. Determinação de carotenóides em alimentos brasileiros in natura, processados e preparados para a tabela nacional de composição de alimentos [dissertação]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 2010. 65 p.
1642 - Bortolon L, Gianello C, Kovar JL. Phosphorus availability to corn and soy bean evaluated by three soil-test methods for Southern Brazilian soils. Comm Soil Sci Plant Anal. 2011; 42: 39-49.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).