Code: BRC0027C
Description: Watermelon, pulp, raw, BrazilCitrullus spp. << Melancia, polpa, in natura, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ123-----Calculado
Energykcal29-----Calculado
Moistureg92,5-90,794,321,51,246,1681Analítico
Total carbohydratesg6,53-----Calculado
Available carbohydratesg6,40-----Calculado
Proteinsg0,70-0,510,8821,51,246,1681Calculado
Lipidsg0,06-tr0,1121,51,246,1681Analítico
Fiberg0,13-0,120,1321,51,246,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,22-0,170,2721,51,246,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsgtr----1742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsgtr----1742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsgtr----1742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg8,06-7,728,402801,1681Analítico
Ironmg0,18---11681Analítico
Sodiummgtr---11681Analítico
Magnesiummg8,06-7,728,402801,1681Analítico
Phosphormg9,79---11681Analítico
Potassiummg83,6---11681Analítico
Manganesemg0,11---11681Analítico
Zincmg0,08---11681Analítico
Coppermgtr---11681Analítico
Seleniummcg0,60---11745Analítico
Vitamin Amcg61,0----1681Calculado
Vitamin Amcg30,5----1681Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,00---11742Atribuído
Thiaminemgtr---11681Analítico
Riboflavinmgtr---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg4,94---11681Analítico
Folatemcg2,63----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,70-0,510,8821,51,246,1681Analítico
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

1 - Guedes ZBL, Oriá HF. Valor nutritivo de frutos comestíveis do Ceará. Rev Bras Ciênc Farm. 1978; 59(2): 91-7.
51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.
246 - Souci SW, Fachmann W, Kraut H. Food composition and nutrition tables. Stuttgart: MedPharm; 1994.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).