Code: BRC0026B
Description: Scarlet eggplant, unpeeled, raw, BrazilSolanum gilo << Jiló, c/ casca, cru, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ93-----Calculado
Energykcal22-----Calculado
Moistureg91,6---11681Analítico
Total carbohydratesg6,19-----Calculado
Available carbohydratesg1,36-----Calculado
Proteinsg1,40---11681Analítico
Lipidsg0,22---11681Analítico
Fiberg4,83---11681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,56---11681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,04----1681Calculado
Total monounsaturated fatty acidsg0,03----1681Calculado
Total polyunsaturated fatty acidsg0,11----1681Calculado
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg20,0---11681Analítico
Ironmg0,34---11681Analítico
Sodiummgtr---11681Analítico
Magnesiummg20,6---11681Analítico
Phosphormg29,0---11681Analítico
Potassiummg212---11681Analítico
Zincmg0,14---11681Analítico
Coppermg0,10-0,070,132527,1681Analítico
Seleniummcg0,17----1747Atribuído
Vitamin Amcg12,7----1607Calculado
Vitamin Amcg6,33----1607Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,37----1742Atribuído
Thiaminemg0,07---11681Analítico
Riboflavinmg0,04---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg6,79---11681Analítico
Folatemcg23,9----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing1,40---11681Analítico
Animal proteing-------

Data source:

527 - Andrade ECB, Teodoro AJ, Takase I. Determinação dos teores de cobre em diferentes extratos de hortaliças do tipo A e B. Ciênc Tecnol Aliment. 2004; 24(2): 277-81.
1607 - Tawata N. Determinação de carotenóides em alimentos brasileiros in natura, processados e preparados para a tabela nacional de composição de alimentos [dissertação]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 2010. 65 p.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).