Code: BRC0024T
Description: Green peas, fresh, cooked, without oil and unsalted, BrazilPisum sativum L. << Ervilha, fresca/seca, cozida, s/ óleo, s/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ391-----Calculado
Energykcal92-----Calculado
Moistureg73,97,5662,288,0851,178,415,527,1536Analítico
Total carbohydratesg18,1-----Calculado
Available carbohydratesg12,4-----Calculado
Proteinsg6,621,943,999,43551,178,415,527Analítico
Lipidsg0,620,260,370,90551,178,415,527,Analítico
Fiberg5,722,243,468,06551,178,415,527,Analítico
AlcoholgNA------
Ashg0,790,160,620,93551,178,415,527,Analítico
CholesterolmgNA------
Total saturated fatty acidsg0,16----1681Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,16----1681Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,32----1681Atribuído
Trans fatty acidsgNA------
Calciummg15,4-9,5621,22415Analítico
Ironmg1,92-1,132,722415Analítico
Sodiummg89,4-6,791722415Analítico
Magnesiummg23,4-19,926,92415Analítico
Phosphormg122-98,81452415Analítico
Potassiummg116-87,91452415Analítico
Zincmg1,690,541,012,134415,526Analítico
Coppermg0,340,140,060,584415,526,527Analítico
SeleniummcgNA------
Vitamin Amcg9,00-6,0012,021536Analítico
Vitamin Amcg4,50-3,006,0021536Analítico
Vitamin Dmcg0,00----1742Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,39----1742Atribuído
Thiaminemg0,09----1681Atribuído
Riboflavinmg0,04----1681Atribuído
Niacinmgtr----1681Atribuído
Pyridoxine (B6)mgtr----1681Atribuído
Cobalamin (B12) mcg0,00----1742Assumido
Vitamin Cmg16,8----1742Atribuído
Folatemcg74,4----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00------
Vegetable proteing6,621,943,999,43551,178,415,527Analítico
Animal proteing0,00------

Data source:

51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.
178 - Vollendorf NW, Marlett JÁ. Comparison of two methods of fiber analysis of 58 foods. J Food Compos Anal. 1994; 6: 203-14.
415 - Canniatti-Brazaca SG. Valor nutricional de produtos de ervilha em comparação com a ervilha fresca. Ciênc Tecnol Aliment. 2006; 26(4): 766-71.
526 - Andrade ECB, Barros AM, Magalhães ACP, et al. Comparação dos teores de cobre e zinco em leguminosas cruas e após serem processadas termicamente em meio salino e aquoso. Ciênc Tecnol Aliment. 2004; 24(3): 316-8.
527 - Andrade ECB, Teodoro AJ, Takase I. Determinação dos teores de cobre em diferentes extratos de hortaliças do tipo A e B. Ciênc Tecnol Aliment. 2004; 24(2): 277-81.
1536 - Carvalho OT. Carotenóides e composição centesimal de ervilhas (Pisum sativum L.) cruas e processadas [dissertação]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 2007. 93 p.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).