Code: BRC0023A
Description: Oat, fiber, BrazilAvena sativa << Aveia, fibras, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 1581 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 377 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 9,60 | - | - | - | 1 | 4 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 57,4 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 41,4 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 19,3 | - | - | - | 1 | 4 | Analítico |
| Lipids | g | 11,4 | - | - | - | 1 | 4 | Analítico |
| Fiber | g | 16,0 | - | - | - | 1 | 4 | Analítico |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 2,30 | - | - | - | 1 | 4 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Total saturated fatty acids | g | 2,15 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 3,85 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 4,49 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Trans fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Calcium | mg | 56,1 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Iron | mg | 5,23 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Sodium | mg | 3,87 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Magnesium | mg | 227 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Phosphor | mg | 710 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Potassium | mg | 547 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Manganese | mg | 5,45 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Zinc | mg | 3,01 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Copper | mg | 0,39 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Thiamine | mg | 1,13 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Riboflavin | mg | 0,21 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Niacin | mg | 0,90 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,16 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Folate | mcg | 50,3 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | - | - | - | - | - | - | - |
| Vegetable protein | g | - | - | - | - | - | - | - |
| Animal protein | g | - | - | - | - | - | - | - |
Data source:
4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/