Code: BRC0022T
Description: Green peas, canned, drained, BrazilPisum sativum L. << Ervilha, enlatada, drenada, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ393-----Calculado
Energykcal93-----Calculado
Moistureg73,35,2068,880,1551,178,329,415,1536,1681Analítico
Total carbohydratesg19,2-----Calculado
Available carbohydratesg14,4-----Calculado
Proteinsg5,671,303,997,05551,178,329,415,1536,1681Analítico
Lipidsg0,390,140,200,60551,178,329,415,1536,1681Analítico
Fiberg4,750,663,765,104178,329,415,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,470,161,221,64551,178,329,415,1536,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,10---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg0,10---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,21---11681Analítico
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg20,92,7117,822,73415,801,1681Analítico
Ironmg1,56-1,391,742415,1681Analítico
Sodiummg383-3723942415,1681Analítico
Magnesiummg23,01,7421,224,63415,801,1681Analítico
Phosphormg72,6-66,678,52415,1681Analítico
Potassiummg145-1431472415,1681Analítico
Zincmg1,100,240,881,363415,1681,1747Analítico
Coppermg0,17-0,140,202415,1681Analítico
Seleniummcg1,80---11745Analítico
Vitamin Amcg9,17----1607Calculado
Vitamin Amcg4,58----1607Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,19----1742Atribuído
Thiaminemg0,09---11681Analítico
Riboflavinmg0,04---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg6,33---11742Atribuído
Folatemcg46,7----1742Atribuído
Added saltgNA------
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing5,671,303,997,05551,178,329,415,1536,1681Analítico
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.
178 - Vollendorf NW, Marlett JÁ. Comparison of two methods of fiber analysis of 58 foods. J Food Compos Anal. 1994; 6: 203-14.
329 - Unilever Best Foods. Dados analíticos internos.
415 - Canniatti-Brazaca SG. Valor nutricional de produtos de ervilha em comparação com a ervilha fresca. Ciênc Tecnol Aliment. 2006; 26(4): 766-71.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1536 - Carvalho OT. Carotenóides e composição centesimal de ervilhas (Pisum sativum L.) cruas e processadas [dissertação]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 2007. 93 p.
1607 - Tawata N. Determinação de carotenóides em alimentos brasileiros in natura, processados e preparados para a tabela nacional de composição de alimentos [dissertação]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 2010. 65 p.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).