Code: BRC0021C
Description: Orange, ´Seleta´, raw, BrazilCitrus aurantium L. << Laranja, Seleta, in natura, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ219-----Calculado
Energykcal51-----Calculado
Moistureg85,6---14,51Analítico
Total carbohydratesg12,8-----Calculado
Available carbohydratesg9,92-----Calculado
Proteinsg0,83---14,51Calculado
Lipidsg0,36---14,51Analítico
Fiberg2,87---14,51Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,38---14,51Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsgtr---11742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsgtr---11742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsgtr---11742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg34,7----1681Atribuído
Ironmg0,14----1681Atribuído
Sodiummg0,99----1681Atribuído
Magnesiummg12,6----1681Atribuído
Phosphormg23,4----1681Atribuído
Potassiummg184----1681Atribuído
Zincmg0,13----1681Atribuído
Coppermg0,04----1681Atribuído
Seleniummcg0,30---11745Analítico
Vitamin Amcg2,96----1607Calculado
Vitamin Amcg1,48----1607Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,54----1742Atribuído
Thiaminemg0,08----1681Atribuído
Riboflavinmg0,05----1681Atribuído
Niacinmgtr----1681Atribuído
Pyridoxine (B6)mg0,04----1681Atribuído
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg54,9----1681Atribuído
Folatemcg32,5----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,83---14,51Analítico
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.
1607 - Tawata N. Determinação de carotenóides em alimentos brasileiros in natura, processados e preparados para a tabela nacional de composição de alimentos [dissertação]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 2010. 65 p.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).