Code: BRC0020G
Description: Yogurt, natural (average of several samples), Brazil << Iogurte, natural (média de diferentes amostras), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ239-----Calculado
Energykcal56-----Calculado
Moistureg87,8-85,690,02326,1681Analítico
Total carbohydratesg4,76-----Calculado
Available carbohydratesg4,76-----Calculado
Proteinsg4,02-3,974,062326,1681Analítico
Lipidsg2,43-1,823,042326,1681Analítico
Fiberg0,00---1326Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,98-0,941,012326,1681Analítico
Cholesterolmg11,0---11681Analítico
Total saturated fatty acidsg1,44---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg0,72---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,08---11681Analítico
Trans fatty acidsgNA------
Calciummg133-12414321064,1681Analítico
Ironmg0,18-tr0,3621064,1681Analítico
Sodiummg47,7-43,751,621064,1681Analítico
Magnesiummg11,0-10,711,321064,1681Analítico
Phosphormg85,6-52,111921064,1681Analítico
Potassiummg124-71,317821064,1681Analítico
Zincmg0,32-0,210,4421064,1681Analítico
Coppermg0,02-0,020,0221064,1681Analítico
Seleniummcg1,70----1745Atribuído
Vitamin Amcg36,2----1253,1681,1742Calculado
Vitamin Amcg35,9----1253,1681,1742Calculado
Vitamin Dmcg0,08---11742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,05----1742Atribuído
Thiaminemg0,05---11681Analítico
Riboflavinmg0,27---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,37---11742Atribuído
Vitamin Cmg1,13---11681Analítico
Folatemcg7,05----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing4,02-3,974,062326,1681Analítico

Data source:

326 - SA Fábrica de Produtos Alimentícios Vigor. Dados analíticos internos.
1064 - Ressinetti NA, Oliveira E, Filli SP, Porfírio DM. Estudo do conteúdo mineral de iogurtes naturais e com sabor de frutas comercializados na cidade de São Paulo, Brasil. Arch Latinoam Nutr. 2001; 51(2): 210-5.
1253 - Ribeiro JKG, Soares FB, Bezerra DS, Dimenstein R. Níveis de retinol em iogurtes naturais comercializados em supermercados de Natal/RN. Rev Inst Adolfo Lutz. 2007; 66(2): 120-4.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).