Code: BRC0019F
Description: Meat, beef, hindquarter, without fat , cooked, without oil, unsalted, BrazilBos taurus << Carne, boi, quarto traseiro, s/ gordura, cozida, s/ óleo, s/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 845 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 201 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 59,5 | 2,94 | 57,6 | 63,9 | 5 | 74,1681 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Available carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Proteins | g | 30,1 | 4,49 | 23,4 | 32,7 | 5 | 74,1681 | Analítico |
| Lipids | g | 9,02 | 0,12 | 8,91 | 9,15 | 5 | 74,1681 | Analítico |
| Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 1,38 | 0,79 | 0,88 | 2,54 | 5 | 74,1681 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 70,3 | 14,2 | 55,7 | 84,2 | 3 | 1681 | Analítico |
| Total saturated fatty acids | g | 3,90 | 0,40 | 3,50 | 4,30 | 3 | 1681 | Analítico |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 3,83 | 0,38 | 3,40 | 4,10 | 3 | 1681 | Analítico |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,20 | 0,00 | 0,20 | 0,20 | 3 | 1681 | Analítico |
| Trans fatty acids | g | 0,22 | 0,02 | 0,20 | 0,24 | 3 | 1681 | Analítico |
| Calcium | mg | 3,75 | 0,22 | 3,53 | 3,98 | 3 | 1681 | Analítico |
| Iron | mg | 2,04 | 0,46 | 1,70 | 2,56 | 3 | 1681 | Analítico |
| Sodium | mg | 44,0 | 3,26 | 41,1 | 47,5 | 3 | 1681 | Analítico |
| Magnesium | mg | 13,4 | 0,42 | 13,0 | 13,8 | 3 | 1681 | Analítico |
| Phosphor | mg | 179 | 11,2 | 167 | 188 | 3 | 1681 | Analítico |
| Potassium | mg | 248 | 8,51 | 238 | 254 | 3 | 1681 | Analítico |
| Manganese | mg | tr | - | - | - | 3 | 1681 | Analítico |
| Zinc | mg | 5,54 | 1,24 | 4,70 | 6,96 | 3 | 1681 | Analítico |
| Copper | mg | 0,08 | 0,03 | 0,05 | 0,11 | 3 | 1681 | Analítico |
| Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | 2,47 | 0,42 | 2,06 | 2,90 | 3 | 1681 | Analítico |
| Vitamin A | mcg | 2,47 | 0,42 | 2,06 | 2,90 | 3 | 1681 | Analítico |
| Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Assumido |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,37 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Thiamine | mg | tr | - | - | - | 3 | 1681 | Analítico |
| Riboflavin | mg | tr | - | - | - | 3 | 1681 | Analítico |
| Niacin | mg | 3,30 | 0,77 | 2,55 | 4,09 | 3 | 1681 | Analítico |
| Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | - | - | 3 | 1681 | Analítico |
| Cobalamin (B12) | mcg | 4,93 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Assumido |
| Folate | mcg | 9,43 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
| Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
| Animal protein | g | 30,1 | 4,49 | 23,4 | 32,7 | 5 | 74,1681 | Analítico |
Data source:
74 - Burgos MGPA, Ribeiro MA, Melo Filho SC, Cabral PC. Composição centesimal de ovo de galinha, carne de boi e de frango consumidos na área metropolitana de Recife, Nordeste brasileiro. Rev Nutr PUCCAMP. 1996; 9(2): 224-35.1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/