Code: BRC0019B
Description: Chive, raw, BrazilAllium fistulosum L. << Cebolinha, verde, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ77-----Calculado
Energykcal18-----Calculado
Moistureg93,80,1793,893,934,260,1681Analítico
Total carbohydratesg3,55-----Calculado
Available carbohydratesg1,16-----Calculado
Proteinsg1,660,211,461,8734,260,1681Calculado
Lipidsg0,300,070,240,3534,260,1681Analítico
Fiberg2,39-1,233,5524,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,650,180,530,7734,260,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,05---11742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,04---11742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,12---11742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg93,118,879,91062801,1681Analítico
Ironmg0,65---11681Analítico
Sodiummg1,60---11681Analítico
Magnesiummg22,92,3321,324,62801,1681Analítico
Phosphormg26,9---11681Analítico
Potassiummg206---11681Analítico
Zincmg0,270,050,240,3021681,1747Analítico
Coppermg0,04---11681Analítico
Seleniummcg0,10---11745Analítico
Vitamin Amcg206----260,1607Calculado
Vitamin Amcg103----260,1607Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,87----1742Atribuído
Thiaminemg0,03---11681Analítico
Riboflavinmg0,04---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,08---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg31,8---11681Analítico
Folatemcg39,0----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing1,660,211,461,8734,260,1681Analítico
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
260 - Bertoli R. Carotenóides e atividade pró-vitamínica A em condimentos e alterações decorrentes de dois tipos de cozimento [dissertação]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 1998. 73 p.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1607 - Tawata N. Determinação de carotenóides em alimentos brasileiros in natura, processados e preparados para a tabela nacional de composição de alimentos [dissertação]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 2010. 65 p.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).