Code: BRC0018C
Description: Orange, ´Baía´, raw, BrazilCitrus sinensis << Laranja, Baía, in natura, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ200-----Calculado
Energykcal47-----Calculado
Moistureg87,4-87,187,624,51,1681Analítico
Total carbohydratesg11,1-----Calculado
Available carbohydratesg9,62-----Calculado
Proteinsg0,91-0,850,9824,51,1681Calculado
Lipidsg0,28-0,100,4524,51,1681Analítico
Fiberg1,46-1,121,8024,51,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,38-0,370,3824,51,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsgtr---11742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsgtr---11742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsgtr---11742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg34,6---11681Analítico
Ironmg0,14---11681Analítico
Sodiummgtr---11681Analítico
Magnesiummg9,01---11681Analítico
Phosphormg23,0---11681Analítico
Potassiummg170---11681Analítico
Zincmg0,06---11681Analítico
Coppermg0,04---11681Analítico
Seleniummcg0,30---11745Analítico
Vitamin Amcg4,08----1607Calculado
Vitamin Amcg2,04----1607Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,42----1742Atribuído
Thiaminemg0,06---11681Analítico
Riboflavinmg0,02---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg55,5---11681Analítico
Folatemcg28,5----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,91-0,850,9824,51,1681Analítico
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.
1607 - Tawata N. Determinação de carotenóides em alimentos brasileiros in natura, processados e preparados para a tabela nacional de composição de alimentos [dissertação]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 2010. 65 p.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).