Code: BRC0018B
Description: Onion, white, raw, BrazilAllium cepa L. << Cebola, branca, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ172-----Calculado
Energykcal40-----Calculado
Moistureg88,4-87,888,924,51,247,1681Analítico
Total carbohydratesg9,21-----Calculado
Available carbohydratesg7,16-----Calculado
Proteinsg1,76-1,711,8124,51,247,1681Calculado
Lipidsg0,13-0,080,1824,51,247,1681Analítico
Fiberg2,04-1,902,1924,51,247,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,54-0,440,6524,51,247,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,06---11742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,02---11742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,02---11742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg14,1-14,014,12801,1681Analítico
Ironmg0,21---11681Analítico
Sodiummg0,62---11681Analítico
Magnesiummg11,9-11,911,92801,1681Analítico
Phosphormg39,6---11681Analítico
Potassiummg184---11681Analítico
Zincmg0,17-0,170,1721681,1747Analítico
Coppermg0,05-0,050,052527,1681Analítico
Seleniummcg0,05---11745Analítico
Vitamin Amcg0,00----1742Atribuído
Vitamin Amcg0,00----1742Atribuído
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,03---11742Atribuído
Thiaminemg0,05---11681Analítico
Riboflavinmgtr---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,15---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg4,87---11681Analítico
Folatemcg20,2----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing1,76-1,711,8124,51,247,1681Analítico
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.
247 - Filisetti-Cozzi TMCC, Lajolo FM. Fibra alimentar insolúvel, solúvel e total em alimentos brasileiros. Rev Farm Bioquim Univ S Paulo. 1991; 27(1): 85-99.
527 - Andrade ECB, Teodoro AJ, Takase I. Determinação dos teores de cobre em diferentes extratos de hortaliças do tipo A e B. Ciênc Tecnol Aliment. 2004; 24(2): 277-81.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).