Code: BRC0018B
Description: Onion, white, raw, BrazilAllium cepa L. << Cebola, branca, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 172 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 40 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 88,4 | - | 87,8 | 88,9 | 2 | 4,51,247,1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 9,21 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 7,16 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 1,76 | - | 1,71 | 1,81 | 2 | 4,51,247,1681 | Calculado |
Lipids | g | 0,13 | - | 0,08 | 0,18 | 2 | 4,51,247,1681 | Analítico |
Fiber | g | 2,04 | - | 1,90 | 2,19 | 2 | 4,51,247,1681 | Analítico |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 0,54 | - | 0,44 | 0,65 | 2 | 4,51,247,1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Total saturated fatty acids | g | 0,06 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Total monounsaturated fatty acids | g | 0,02 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,02 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Calcium | mg | 14,1 | - | 14,0 | 14,1 | 2 | 801,1681 | Analítico |
Iron | mg | 0,21 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Sodium | mg | 0,62 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 11,9 | - | 11,9 | 11,9 | 2 | 801,1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 39,6 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Potassium | mg | 184 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Zinc | mg | 0,17 | - | 0,17 | 0,17 | 2 | 1681,1747 | Analítico |
Copper | mg | 0,05 | - | 0,05 | 0,05 | 2 | 527,1681 | Analítico |
Selenium | mcg | 0,05 | - | - | - | 1 | 1745 | Analítico |
Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,03 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | 0,05 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | 0,15 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin C | mg | 4,87 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Folate | mcg | 20,2 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vegetable protein | g | 1,76 | - | 1,71 | 1,81 | 2 | 4,51,247,1681 | Analítico |
Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.
247 - Filisetti-Cozzi TMCC, Lajolo FM. Fibra alimentar insolúvel, solúvel e total em alimentos brasileiros. Rev Farm Bioquim Univ S Paulo. 1991; 27(1): 85-99.
527 - Andrade ECB, Teodoro AJ, Takase I. Determinação dos teores de cobre em diferentes extratos de hortaliças do tipo A e B. Ciênc Tecnol Aliment. 2004; 24(2): 277-81.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.
