Code: BRC0017C
Description: Orange, raw, Brazil (average of different varieties)Citrus spp. << Laranja, in natura, Brasil (média diferentes variedades), >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ190-----Calculado
Energykcal45-----Calculado
Moistureg87,61,6985,490,294,51,247,1681Analítico
Total carbohydratesg10,8-----Calculado
Available carbohydratesg8,81-----Calculado
Proteinsg0,900,140,691,0894,51,247,1681Calculado
Lipidsg0,240,140,080,4594,51,247,1681Analítico
Fiberg2,020,950,773,9894,51,247,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,410,060,330,5094,51,247,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,04---11742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,06---11742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,06---11742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg29,915,06,0051,16801,1681Analítico
Ironmg0,120,030,090,1551681Analítico
Sodiummg0,530,47tr1,1151681Analítico
Magnesiummg10,92,648,6114,45801,1681Analítico
Phosphormg20,23,6014,523,851681Analítico
Potassiummg15917,912917451681Analítico
Zincmg0,110,070,060,2251681Analítico
Coppermg0,040,010,030,0451681Analítico
Seleniummcg0,30---11745Analítico
Vitamin Amcg2,96----1607Calculado
Vitamin Amcg1,48----1607Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,36---11742Atribuído
Thiaminemg0,070,010,060,0951681Analítico
Riboflavinmg0,040,030,020,0951681Analítico
Niacinmgtr---51681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,030,01tr0,0451681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg47,38,7734,756,951681Analítico
Folatemcg28,1----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,900,140,691,0894,51,247,1681Analítico
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.
247 - Filisetti-Cozzi TMCC, Lajolo FM. Fibra alimentar insolúvel, solúvel e total em alimentos brasileiros. Rev Farm Bioquim Univ S Paulo. 1991; 27(1): 85-99.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1607 - Tawata N. Determinação de carotenóides em alimentos brasileiros in natura, processados e preparados para a tabela nacional de composição de alimentos [dissertação]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 2010. 65 p.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).