Code: BRC0015H
Description: Beverage, tea, infusion, without sugar (average of several herbs), Brazil << Bebida, chá, infusão, s/ açúcar (média de várias ervas), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 10 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 2 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 99,4 | 0,16 | 99,3 | 99,6 | 3 | 1681 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 0,56 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 0,56 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 0,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00 | 3 | 1681 | Analítico |
| Lipids | g | 0,02 | 0,03 | 0,00 | 0,05 | 3 | 1681 | Analítico |
| Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 0,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00 | 3 | 1681 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Total saturated fatty acids | g | tr | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total monounsaturated fatty acids | g | tr | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | tr | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Calcium | mg | 0,94 | 0,88 | 0,25 | 1,93 | 3 | 1681 | Analítico |
| Iron | mg | tr | 0,00 | tr | tr | 1 | 1681 | Analítico |
| Sodium | mg | 0,21 | 0,28 | tr | 0,90 | 12 | 523,1681 | Analítico |
| Magnesium | mg | 1,29 | 0,65 | 0,88 | 2,04 | 3 | 1681 | Analítico |
| Phosphor | mg | 0,72 | 0,76 | tr | 1,51 | 3 | 1681 | Analítico |
| Potassium | mg | 12,2 | 6,37 | 5,00 | 24,0 | 14 | 523,933,1681 | Analítico |
| Manganese | mg | 0,12 | 0,14 | 0,01 | 0,27 | 3 | 1681 | Analítico |
| Zinc | mg | tr | 0,00 | tr | tr | 1 | 1681 | Analítico |
| Copper | mg | tr | - | tr | tr | 3 | 1681 | Analítico |
| Selenium | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
| Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
| Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Assumido |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Assumido |
| Thiamine | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Riboflavin | mg | 0,24 | 0,24 | - | 0,48 | 3 | 1742 | Atribuído |
| Niacin | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Folate | mcg | 1,00 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | - | - | - | - | - | - | - |
| Vegetable protein | g | - | - | - | - | - | - | - |
| Animal protein | g | - | - | - | - | - | - | - |
Data source:
523 - Almeida MMB, Lopes MFG, Nogueira CMD, et al. Determinação de nutrientes minerais em plantas medicinais. Ciênc Tecnol Aliment. 2002; 22(1): 94-7.933 - Maidana NL, Vanin VR, Horii CL, et al. Absolute determination of soluble potassium in tea infusion by gamma-ray spectroscopy. Food Chem. 2009; 116: 555-60.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/