Code: BRC0011G
Description: Yogurt, whole (average of several flavours), Brazil << Iogurte, integral (média de diferentes sabores), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ316-----Calculado
Energykcal75-----Calculado
Moistureg83,13,6176,985,95228,326,454,1681Analítico
Total carbohydratesg10,9-----Calculado
Available carbohydratesg10,7-----Calculado
Proteinsg3,120,772,534,295228,326,454,1681Analítico
Lipidsg2,170,231,852,344228,326,1681Analítico
Fiberg0,230,340,000,724228,326,454,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,680,040,630,725228,326,454,1681Analítico
Cholesterolmg7,181,415,638,4031681Analítico
Total saturated fatty acidsg1,40-1,401,4021681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg0,65-0,600,7021681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,10-0,100,1021681Analítico
Trans fatty acidsg0,06---11681Analítico
Calciummg12810982,4439101064,1681Analítico
Ironmg0,370,160,050,5691064,1681Analítico
Sodiummg55,733,537,0148101064,1681Analítico
Magnesiummg9,665,596,8025,4101064,1681Analítico
Phosphormg66,651,338,9209101064,1681Analítico
Potassiummg13369,352,1303101064,1681Analítico
Zincmg0,280,060,170,40101064,1681,1747Analítico
Coppermg0,030,060,000,20101064,1681Analítico
Seleniummcg1,70---11745Analítico
Vitamin Amcg24,8----1681Analítico
Vitamin Amcg24,5----1681Analítico
Vitamin Dmcg0,00----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,04----1742Atribuído
Thiaminemg0,03-0,020,0321681Analítico
Riboflavinmg0,11-0,100,1221681Analítico
Niacinmg0,19-tr0,3821681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,01-tr0,0221681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,29----1742Atribuído
Vitamin Cmgtr-trtr21681Analítico
Folatemcg6,15----1742Calculado
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugargNA------
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteingNA------
Animal proteingNA------

Data source:

228 - Torres EAFS, Campos NC, Duarte GML, et al. Composição centesimal e valor calórico de alimentos de origem animal. Ciênc Tecnol Aliment. 2000; 20(2): 145-50.
326 - SA Fábrica de Produtos Alimentícios Vigor. Dados analíticos internos.
454 - Magenis RB, Prudêncio ES, Amboni RDMC, et al. Compositional na physical properties of yogurts manufactured from milk and whey cheese concentrated by ultrafiltration. Int J Food Sci Technol. 2006; 41: 560-8.
1064 - Ressinetti NA, Oliveira E, Filli SP, Porfírio DM. Estudo do conteúdo mineral de iogurtes naturais e com sabor de frutas comercializados na cidade de São Paulo, Brasil. Arch Latinoam Nutr. 2001; 51(2): 210-5.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).