Code: BRC0010E
Description: Mollusc, mussel, fresh, BrazilAnomalocardia brasiliana << Molusco, mexilhão, cru, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 299 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 70 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 81,6 | - | - | - | 1 | 179 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 2,53 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 2,53 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 12,7 | - | - | - | 1 | 179 | Calculado |
| Lipids | g | 1,10 | - | - | - | 1 | 179 | Analítico |
| Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 2,12 | - | - | - | 1 | 179 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 13,8 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total saturated fatty acids | g | 0,21 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 0,25 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,30 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Trans fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Calcium | mg | 24,7 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Iron | mg | 43,2 | - | 40,1 | 46,3 | 2 | 179,1145 | Analítico |
| Sodium | mg | 271 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Magnesium | mg | 32,2 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Phosphor | mg | 186 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Potassium | mg | 303 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Manganese | mg | 3,22 | - | - | - | 1 | 1145 | Analítico |
| Zinc | mg | 5,60 | - | - | - | - | 179 | Analítico |
| Copper | mg | 0,09 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | 23,6 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,27 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Thiamine | mg | 0,15 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Riboflavin | mg | 0,20 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Niacin | mg | 1,52 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,05 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Cobalamin (B12) | mcg | 11,4 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin C | mg | 7,59 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Folate | mcg | 39,8 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Animal protein | g | 12,7 | - | - | - | 1 | 179 | Analítico |
Data source:
179 - Pedrosa LFC, Cozzolino SMF. Composição centesimal e de minerais de mariscos crus e cozidos da cidade de Natal/RN. Ciênc Tecnol Aliment. 2001; 21(2): 154-7.1145 - Silva EGP, Hatje V, Santos WNL, et al. Fast method for the determination of copper, manganese and iron in seafood samples. J Food Compos Anal. 2008; 21: 259-63.
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/