Code: BRC0008E
Description: Crustacean, blue crab, fresh, BrazilCallinectes bocourti << Crustáceo, siri, azul, cru, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 452 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 107 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 75,7 | - | - | - | 1 | 187 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 19,2 | - | - | - | 1 | 187 | Calculado |
Lipids | g | 3,40 | - | - | - | 1 | 187 | Analítico |
Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 1,67 | - | - | - | 1 | 187 | Analítico |
Cholesterol | mg | 245 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Total saturated fatty acids | g | 0,70 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Total monounsaturated fatty acids | g | 0,60 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 1,22 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Trans fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Calcium | mg | 102 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Iron | mg | 0,86 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Sodium | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
Magnesium | mg | 39,3 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Phosphor | mg | 265 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Potassium | mg | 380 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Zinc | mg | 1,57 | 0,33 | 1,20 | 2,00 | 4 | 187,1225 | Analítico |
Copper | mg | 1,60 | 0,18 | 1,40 | 1,80 | 4 | 187,1225 | Analítico |
Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Vitamin A | mcg | 6,30 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin D | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
Thiamine | mg | 0,09 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Riboflavin | mg | 0,05 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Niacin | mg | 3,13 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Pyridoxine (B6) | mg | 0,17 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Cobalamin (B12) | mcg | 10,4 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin C | mg | 3,47 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Folate | mcg | 50,9 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Animal protein | g | 19,2 | - | - | - | 1 | 187 | Analítico |
Data source:
187 - Ochmann AJ, Linde GA, Augusto MM, Augusto-Ruiz W. Avaliação química e tecnológica da carne do siri azul (Callinectes sapidus). In: XV Congresso SBCTA. Resumos dos trabalhos. 1996; Poços de Caldas.1225 - Virga RHP, Geraldo LP. Investigação dos teores de metais pesados em esp.écies de siris azuis do gênero Callinectes sp. Ciênc Tecnol Aliment. 2008; 28(4): 943-8.
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
