Code: BRC0007A
Description: Corn, sweet, grain, canned, drained (average of several brands), Brazil << Milho, verde, grão, enlatado, drenado (média de diferentes marcas), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ434-----Calculado
Energykcal103-----Calculado
Moistureg73,45,2465,67,6644,51,329,1681Analítico
Total carbohydratesg21,1-----Calculado
Available carbohydratesg16,8-----Calculado
Proteinsg2,740,672,053,4044,51,329,1681Analítico
Lipidsg1,830,501,172,3544,51,329,1681Analítico
Fiberg4,291,102,885,5244,51,329,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,880,270,481,0644,51,329,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,51---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg0,68---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,77---11681Analítico
Trans fatty acidsgNA------
Calciummg2,53-2,172,901801,1681Analítico
Ironmg0,68---11681Analítico
Sodiummg260---11681Analítico
Magnesiummg19,1-17,920,41801,1681Analítico
Phosphormg71,1---11681Analítico
Potassiummg187---11681Analítico
Manganesemg0,11---11681Analítico
Zincmg0,58---11681Analítico
Coppermg0,05---11681Analítico
Seleniummcg0,00---11745Analítico
Vitamin Amcg52,2---21008,1612Analítico
Vitamin Amcg26,1---21008,1612Analítico
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,15---11742Atribuído
Thiaminemgtr---11681Analítico
Riboflavinmg0,06---11681Analítico
Niacinmg4,33---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg2,02---11681Analítico
Folatemcg53,4---11742Atribuído
Added saltgNA------
Added sugargNA------
Added fatg0,00------
Vegetable proteing2,890,742,053,4034,51,1681Analítico
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.
329 - Unilever Best Foods. Dados analíticos internos.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1008 - Oliveira GP, Rodriguez-Amaya DB. Processed and prepared corn products as sources of lutein and zeaxanthin: Compositional variation in the food chain. J Food Sci. 2007; 72(1): 79-85.
1612 - Tavares CA. Composição de carotenóides e valor de vitamina A em tomate, milho, pêssego e seus produtos processados. [dissertação]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 1991. 142 p.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).