Code: BRC0005E
Description: Crustacean, crab, fresh, BrazilUcides cordatus << Crustáceo, caranguejo, cru, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ377-----Calculado
Energykcal89-----Calculado
Moistureg62,9-3,6684,42179,196Analítico
Total carbohydratesg8,09-----Calculado
Available carbohydratesg8,09-----Calculado
Proteinsg13,3-13,313,32179,196Calculado
Lipidsg0,39-0,280,492179,196Analítico
Fiberg0,00-----Assumido
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg15,4-0,7144,62179,196Analítico
Cholesterolmg77,0----1681Atribuído
Total saturated fatty acidsg0,18----1681Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,18----1681Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsgtr----1681Atribuído
Trans fatty acidsgNA------
Calciummg241----1681Calculado
Ironmg1,51---1179Analítico
Sodiummg243----1681Calculado
Magnesiummg35,4----1681Calculado
Phosphormg104----1681Calculado
Potassiummg125----1681Calculado
Zincmg6,56---1179Analítico
Coppermg1,11---1179Analítico
SeleniummcgNA------
Vitamin Amcgtr---11681Analítico
Vitamin Amcgtr---11681Analítico
Vitamin Dmcg0,00----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,00----1742Atribuído
Thiaminemg0,07---11681Analítico
Riboflavinmg0,50---11681Analítico
Niacinmg6,72---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg15,9----1742Atribuído
Vitamin Cmgtr---11681Analítico
Folatemcg0,00----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing13,3-13,313,32179,196Analítico

Data source:

179 - Pedrosa LFC, Cozzolino SMF. Composição centesimal e de minerais de mariscos crus e cozidos da cidade de Natal/RN. Ciênc Tecnol Aliment. 2001; 21(2): 154-7.
196 - Pinheiro LGB, Furtado SMB, Santos ZL, Nascimento EG. Estudo físico-químico de componentes das carapaças de caranguejo de Natal. Rev Saúde UFRN. 1998; 12(2): 37-40.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).