Code: BRC0005E
Description: Crustacean, crab, fresh, BrazilUcides cordatus << Crustáceo, caranguejo, cru, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 377 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 89 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 62,9 | - | 3,66 | 84,4 | 2 | 179,196 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 8,09 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 8,09 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 13,3 | - | 13,3 | 13,3 | 2 | 179,196 | Calculado |
Lipids | g | 0,39 | - | 0,28 | 0,49 | 2 | 179,196 | Analítico |
Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 15,4 | - | 0,71 | 44,6 | 2 | 179,196 | Analítico |
Cholesterol | mg | 77,0 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
Total saturated fatty acids | g | 0,18 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
Total monounsaturated fatty acids | g | 0,18 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
Total polyunsaturated fatty acids | g | tr | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
Trans fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Calcium | mg | 241 | - | - | - | - | 1681 | Calculado |
Iron | mg | 1,51 | - | - | - | 1 | 179 | Analítico |
Sodium | mg | 243 | - | - | - | - | 1681 | Calculado |
Magnesium | mg | 35,4 | - | - | - | - | 1681 | Calculado |
Phosphor | mg | 104 | - | - | - | - | 1681 | Calculado |
Potassium | mg | 125 | - | - | - | - | 1681 | Calculado |
Zinc | mg | 6,56 | - | - | - | 1 | 179 | Analítico |
Copper | mg | 1,11 | - | - | - | 1 | 179 | Analítico |
Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Vitamin A | mcg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Vitamin A | mcg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | 0,07 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | 0,50 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | 6,72 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 15,9 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin C | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Folate | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Animal protein | g | 13,3 | - | 13,3 | 13,3 | 2 | 179,196 | Analítico |
Data source:
179 - Pedrosa LFC, Cozzolino SMF. Composição centesimal e de minerais de mariscos crus e cozidos da cidade de Natal/RN. Ciênc Tecnol Aliment. 2001; 21(2): 154-7.196 - Pinheiro LGB, Furtado SMB, Santos ZL, Nascimento EG. Estudo físico-químico de componentes das carapaças de caranguejo de Natal. Rev Saúde UFRN. 1998; 12(2): 37-40.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
