Code: BRC0004E
Description: Crustacean, crab, cooked, without oil and salt, BrazilUcides cordatus << Crustáceo, caranguejo, cozido, s/ óleo, s/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 414 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 98 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 76,1 | 4,50 | 71,8 | 82,8 | 6 | 468,1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 0,22 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 0,22 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 19,8 | 3,22 | 15,0 | 24,3 | 6 | 468,1681 | Analítico |
Lipids | g | 2,02 | 1,46 | 0,28 | 3,39 | 6 | 468,1681 | Analítico |
Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 1,84 | 0,88 | 1,01 | 3,55 | 6 | 468,1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 84,6 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total saturated fatty acids | g | 0,20 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total monounsaturated fatty acids | g | 0,20 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total polyunsaturated fatty acids | g | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Trans fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Calcium | mg | 357 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Iron | mg | 2,10 | - | 1,33 | 2,86 | 2 | 179,1681 | Analítico |
Sodium | mg | 360 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 52,2 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 153 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Potassium | mg | 185 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Zinc | mg | 6,14 | - | 5,65 | 6,62 | 2 | 179,1681 | Analítico |
Copper | mg | 0,92 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Vitamin A | mcg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Vitamin A | mcg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Assumido |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 5,03 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | 0,04 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | 0,31 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | 4,17 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 3,91 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin C | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Folate | mcg | 59,9 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
Animal protein | g | 19,8 | 3,22 | 15,0 | 24,3 | 6 | 468,1681 | Analítico |
Data source:
179 - Pedrosa LFC, Cozzolino SMF. Composição centesimal e de minerais de mariscos crus e cozidos da cidade de Natal/RN. Ciênc Tecnol Aliment. 2001; 21(2): 154-7.468 - Ogawa M, Silva AIM, Ogawa NBP, et al. Adequações tecnológicas no processamento da carne de caranguejo. Ciênc Tecnol Aliment. 2008; 28(1): 78-82.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
