Code: BRC0003U
Description: Nuts, Brazil, raw, BrazilBertholletia excelsa H.B.K. << Castanha do Brasil, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 2780 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 673 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 3,52 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 15,1 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 7,15 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 14,5 | - | - | - | 1 | 1681 | Calculado |
Lipids | g | 63,5 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Fiber | g | 7,93 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 3,40 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Total saturated fatty acids | g | 15,3 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total monounsaturated fatty acids | g | 27,4 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 21,0 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Trans fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Calcium | mg | 162 | 18,3 | 146 | 182 | 3 | 793,1480,1681 | Analítico |
Iron | mg | 2,98 | 0,62 | 2,31 | 3,80 | 4 | 793,876,1480,1681 | Analítico |
Sodium | mg | 0,40 | - | 0,14 | 0,65 | 2 | 793,1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 323 | 65,4 | 237 | 381 | 4 | 793,876,1480,1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 679 | 198 | 463 | 853 | 3 | 793,1480,1681 | Analítico |
Potassium | mg | 625 | 107 | 507 | 717 | 3 | 793,1480,1681 | Analítico |
Zinc | mg | 4,28 | 0,41 | 3,90 | 4,72 | 3 | 793,1480,1681 | Analítico |
Copper | mg | 2,06 | 0,24 | 1,79 | 2,22 | 3 | 793,1480,1681 | Analítico |
Selenium | mcg | 3382 | 1020 | 2180 | 4390 | 5 | 793,1014 | Analítico |
Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 6,29 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | 0,30 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | 0,44 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin C | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Folate | mcg | 22,0 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vegetable protein | g | 14,5 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
793 - Felberg I, Deliza R, Gonçalves EB, et al. Bebida mista de extrato de soja integral e castanha-do-brasil: caracterização físico-química, nutricional e aceitabilidade do consumidor. Alim Nutr. 2004; 15(2): 163-74.876 - Kannamkumarath SS, Wuilloud RG, Caruso JA. Studies of various elements of nutritional and toxicological interest associated with different molecular weight fractions in Brazil nuts. J Agric Food Chem. 2004; 52: 5773-80.
1014 - Pacheco AM, Scussel VM. Selenium and aflatoxin levels in raw Brazil nuts from the Amazon basin. J Agric Food Chem. 2007; 55: 11087-92.
1480 - Naozuka J, Vieira EC, Nascimento AN, Oliveira PV. Elemental analysis of nuts and seeds by axially viewed ICP-OES. Food Chem. 2010; 124: 1667-72.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
